banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Köyler Boşalmaya Başladı

Şanlıurfa'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte Suruç, Akçakale ve Harran ilçesinde dar gelirli vatandaşlar batı illerine gitmeye başladı. Dar gelirli vatandaşların göçü başlayınca birçok köy boşalıyor.
Şanlıurfa ve ilçelerinde yaz aylarının gelmesiyle dar gelirli vatandaşların tarım işçiliğine çıkma yolculuğu da başladı. Suruç, Akçakale ve Harran ilçelerinin köylerinde sessizlik hakim olmaya başladı. Akçakale ilçesine bağlı Büyük Tokaç, Narlı Ova, Aksehrinç, Demirli, Ohali, Cevher, Ayyıldız, Marastin başta olmak üzere birçok köyün bu nedenle boşaldığı bildirildi. Harran ilçesine bağlı Aslanlı, Matla, Taylıca, Uzunyol, Türkoğlu, Çaltuha, Büyük Yıldız, Şuayb şehri ve Küplüce köylerinin de kısmen boşaldığı
belirtildi. Yaşlıların dışında gençlerin ve çocukların kalmadığı köyler, adeta harabeyi andırıyor.
Köylüler, "Köyümüzde ve civar köylerde su olmadığından, köylüler pamuk işçiliğine yada tarım işçiliğine gidiyor. Köyler her yıl bu zamanda sessizliğe bürünür. Köylüler 5'inci ayda köyden çıkıyor ve 12'nci ayda geri geliyor. Zaten bu sene ekinler de kötüdür. Köylünün durumu tam perişan. Köyde yaşlılar ve çocuklar kaldı. GAP yetişseydi belki biz de rahat ederdik. İnanın köyde kalmaktan korkuyoruz. 60 haneli köyde toplam 10 kişi bulamazsınız" dedi.

İha

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.