banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

KÖYDER’den Kanaat Önderlerine Yemek

OSM hastanesi yemekhanesindeki kutlu doğum yemeğinin ardından konferans salonunda gerçekleşen programa içinde çeşitli tarikat önderleri, aşiret reisleri ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının bulunduğu 200 aşkın kanaat önderi katıldı.

Yavuz Sultan Selim Camii İmam Hatibi Bozan BAŞKALE tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle başlayan program, Peygamberimizin hayatını anlatan sunumlarla devam etti.

Şanlıurfa Köylerini kalkındırma Derneği Başkan Vekili Ahmet ASLAN, yaptığı açılış konuşmasında, “Bu programı yapmaktaki amacımız, köylerdeki kanaat önderleri ve muhtarlarımızla bir araya gelerek hem köy sorunları ile alakalı fikir teatisinde bulunarak tanışmak, kaynaşmak, hem de Efendimizin yüz şehit sevabına denk olan unutulmuş sünnetlerinden biri olan İslam kardeşliğini ihya etmek ve pekiştirmektir” şeklinde konuştu.

Peygamberimizin hayatını sunum ve video eşliğinde anlatan Şanlıurfa Köylerini kalkındırma Derneği üyelerinden ilahiyatçı Necmettin ARPAG,  kardeşlik ahlakı ve Peygamber sevgisine vurgu yaptı. Günümüz dünyasında insanların birbirlerini ötekileştirmenin kökeninde uhuvvet ruhunun azlığının yattığını ve aramızdaki sorunların Allah ve Resulünü hakem tayin etmemekden kaynaklandığını dile getiren ARPAG sözlerini şöyle sürdürdü: Hani biz kardeşliği O’ndan öğrenmiştik. Peki, o ne yapmıştı. Kendisi Arap olmasına rağmen sağında Bilal-i Habeşi; habeşli bir köle, solunda Selman-ı Farisi; İranlı bir farslı, yanı başında Süheyb-i Rumi; Bizanslı bir Rum. Bu zatların ayağının altındaki toza bile yetişemeyiz. Onun nurlu yolunu takip eden şahsiyetlere baktığımızda hiç birisinin ayırımcılık yaptığını göremezsiniz. Şarkın Şanlı Sultanı Selahaddin-i Eyyübi’den, Peygamber methine mazhar olmuş şanlı kumandan İstanbulun Fatihi, Fatih Sultan Mehmed’e kadar gelen bu büyük şahsiyetler Peygamberimizin “Bizden değildir ırkçılığa çağıran, bizden değildir ırkçılık yolunda ölen, bizden değildir ırkçılık yolunda mücadele eden” dustüruyla hareket edip uhuvvet (kerdeşlik) ruhunu diri tutmaya çalışmışlardır. O halde bu konuda da bizim için en güzel örnek Peygamberimiz değil midir?

Günümüz gençlerinin ruh dünyalarındaki manevi boşluğunun Peygamber sevgisi ve uhuvvet ruhuyla doldurulabileceğini dile getiren ARPAG, konuşmasına şöyle devam etti; Hani bir hadisi şerif vardır. “Ümmetimin fesada uğradığı bir dönemde kim ki( unutulmaya yüz tutmuş)  sünnetime sarılırsa ona yüz şehit sevabı vardır. Öyleyse yüz şehit sevabına denk unutulmuş bir sünneti size söyleyeyim: Ensar–muhacir kardeşliğine benzer İslam kardeşliğini gerçekleştirmek. Aynı annenin çocukları olduğu için değil, Allah rızası için gelin kardeş olalım. Çünkü Efendimiz “Ey Allahın kulları, kardeş olunuz” buyuruyor. Sunum sırasında izleyicilerin yer yer gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Programa katılan herkes kura ile kardeş yapıldı. Kura ile kardeş ilan edilen kanat önderlerinden Ali Özbay, yaptığı konuşmada “Hepimizin hasret kaldığı kardeşliği bize hatırlattıkları için dernek yöneticilerine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca ilk defa bu tür etkinlikler için bir dernek tarafından davet edilmenin gururunu yaşıyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.
Gül suyu ve gül lokumunun misafirlere dağıtılmasıyla program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.