banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Köydeki Öğrencilere Şehri Tanıtma Gezisi


Şanlıurfa Merkez İlçeye bağlı 12 köy ve beldede bulunan ilköğretim okullarındaki 8. sınıfta okuyan 1000 öğrenciye Şanlıurfa’nın kültürel değerlerinin tanıtılacağı gezilerde;  Arkeoloji Müzesi, Kurtuluş Müzesi, El Sanatları Müzesi, Mutfak Müzesi, Müzik Müzesi, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklıgöl-Dergah, Tarihi Çarşılar, Sokaklar ve evler ile tarihi alanlar gezdirilip bilgilendirilecek.

Bireylerin çocukluk döneminde edindiği bilgi, beceri ve tutum, erişkinlik dönemini kapsayan kalıcı değişikliklere neden olduğundan; çevrelerindeki kültürel değerleri sevdirerek tanıtmak ve gezdirmek çocuklarda “koruma bilinci”ni de geliştirecektir.

“Köy İlköğretim Okullarındaki Çocuklarda Kent Kültürü Bilinci Oluşturma Projesi” ile bulunduğu kenti ve müzelerini hiç görmeyen küçüklerin bu alanları gezip görerek “kültürel bilgi”ye erişmeleri ve “koruma bilinci”ne ulaşmaları amaçlanmakta.

Proje ile “geleceğin gençleri ve büyükleri”nin tarihine ve kültürüne karşı daha bilinçli hale getirilmesi hedeflenmekte.

10 gün boyunca sürecek gezilerde, her gün bir okulun öğrencileri okullardan araçlarla alınıp gezdirildikten sonra öğlen yemeği ikram edilip tekrar köylerine bırakılacaklar.

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan proje, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile ŞURKAV tarafından yürütülmekte ve finanse edilmekte.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.