banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Köy okulu için kitap kampanyası

ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesine bağlı Dikili köyündeki ilk ve ortaokul için ilçe genelinde kitap kampanyası başlatıldı. Köy okulu öğrencileri, bu tür kitap okuma veya kütüphane açma gibi projelere Ceylanpınarlıların duyarlı olmalarını istediler.

Kitap kampanyası hakkında bilgi veren Dikili Köyü İlk/Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Oran "Öğretmen arkadaşlarımızla sosyal medyada bir etkinlik yapmayı düşündük. Kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlardan alacağımız kitaplarla köy öğrencileri için kütüphane oluşturmak istiyoruz. Kütüphane dışında kitaplarımızı koyacağımız kitaplıklarımızın yokluğu da ayrı bir sıkıntı"dedi.

Başlatılan kitap kampanyası çalışmalarına ilk destek; daha önce Aşağı Durmuş Köyü İlk/Ortaokulu için ‘Kitap kumbarası kampanyası’ çerçevesinde kütüphanesi olmayan okullara kitap kampanyası başlatan Eğitimci Tuncay İşlek ile özel bir bankanın müdürlüğünü yapan Mehmet Ali Oran’dan geldi. İşlek ve Oran, köy okullarındaki öğrencilerin kütüphaneden ve kitaplardan uzak kalmaması için kampanyaya destek vereceklerini ifade ettiler.

Ceylanpınar’daki tüm köy okullarına kütüphane kurulana kadar kampanyanın devam edeceğini kaydeden İşlek “Kampanyanın daha hızlı şekilde devam etmesi için herkesten kitap desteği bekliyoruz. Evlerinde okumadıkları ya da fazla kitabı olanlar bize ulaştırsın.”şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.