banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kızıltepeli öğretmen ve öğrenciler Avrupa'da staj görecek

Kızıltepe İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan proje ile 15 öğretmen ve 36 öğrenci, Avrupa’da 15 gün sürecek mesleği eğitimler kapsamında staj görecekler. nın çeşitli ülkelerindeki (Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Letonya)’da

Kızıltepe İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Öztürk, Proje ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kurumumuzca, 2015 yılı teklif çağrısı döneminde Erasmus Ana Eylem 1 Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında hazırlanan “Doğumdan ölüme uzanan eller” adlı projemiz, Ulusal Ajansa sunulan 1944 projeden kabul edilen 209 proje arasında yerini almıştır.” dedi.

Öztürk, “Büyük emek ve eğitimcilerimizin özverisiyle hazırlanan projemizde kurumumuz Konsorsiyum Koordinatörlüğünü üstlenmiş olup, projemizde Muş Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İkinci Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konsorsiyum üyelerimiz olarak yerlerini almışlardır. Konsorsiyumumuzu ortak paydada buluşturan misyon ise; Uluslararası mesleki kalite standartlarını sağlayarak, ahlaki ve mesleki yeterlilikleri tam, insan sevgisi ve hizmet aşkıyla yoğrulmuş sağlık meslek mensupları yetiştirebilmek gayesi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Öztürk, projenin faaliyetleri ise şu şekilde açıkladı.

12 Mesleki Eğitim Personelimiz Çek Cumhuriyetinde Prag’ta bulunan Stredni Zdravotnicka Skola'da 16-31. 01.2016 tarihlerinde ‘Hasta güvenliği’ üzerine eğitim alacak. Acil Tıp Teknisyenliği alanınında 18 öğrencimiz 3 refakatçi öğretmen eşliğinde Almanya Münih’te bulunan FA&ERM Pötzl’ de ‘Doğum ve Komplikasyonları’ üzerine 23.04/08.05.2016 tarihlerinde uygulamalı olarak eğitim alacak. Hemşirelik alanında 18 öğrencimiz 3 refakatçi öğretmen eşliğinde Letonya Daugavpils’te bulunan Daugavpils Medical College'de, ‘Terminal Dönemde Palyatif Bakım Teknikleri’ üzerine   16.04/01.05.2016 tarihlerinde uygulamalı olarak eğitim alacaklardır.” açıklamalarında bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.