banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kızıltepe'de okul aile birliği başkanlığı seçimi yapıldı

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulu’nun okul aile birliği başkanlığı seçimi için Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda okul müdürü okul aile birliği başkanı müdür yardımcıları öğretmen ve velilerin katılımıyla saat 10.00’da 1. Dönem Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aslan, çocuklara sahip çıkılmadığı takdirde kendilerini büyük tehlikelerin beklediğine dikkat çekti.

Aslan, “Bugün okulumuzun yeni başkanı ve yönetimini seçmek için bir aradayız. Okul aile birliği başkanlığı özveri ve fedakârlık ister. Biz veliler, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onlara sahip çıkmadığımız takdirde dışarıda onları bekleyen birçok tehlike var. Özellikle okul idaresi ile okul aile birliği başkanı ile sürekli diyalog içerisinde olalım. En az ayda bir okulu ziyaret edip çocuklarımızın durumunu öğretmenlerinden soralım. Eve geldiklerinde ise okulda ne yaptıklarını hangi dersleri işlediklerini sorup onlara yardımcı olalım. Bunu yaptığımız takdirde çocuklarımız daha fazla sorumluluk taşıyıp kendilerine daha çok dikkat ederler.” dedi.

Okul Müdürü Kenan Akan ise öğrencilerin geleceğinin şekillendiği bu yılların çok iyi değerlendirilmesi için hem okula hem veliye çok görev düştüğüne dikkat çekti. Öğrenci başarısının artırılması için okulda açılan kurslara öğrenci devamlarının sağlanmasını, ilginin bilgiyi getirdiğini ifade eden Akan, öğretmenlerin veli ziyaretleri yanı sıra, velilerinde okulu ziyaret etmelerinin faydalı olacağını dile getirerek, yeni eğitim-öğretim yılının çok başarılı ve hayırlı geçmesi için dilek ve temennilerde bulundu.

Akan, günün sonunda çalışan ve yorulan velilerin kendi çocukları için biraz sabır ve hoşgörü ayırmalarını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından bazı velilerin söz almasının ardından yeni okul aile birliği yönetimi için seçime gidildi. Okul aile birliği yönetimi için 5 asil 5 yedek ve denetleme kurulu için ise 1 asil 1 yedek üye seçildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.