banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMASI MERKEZİ AÇILDI


 

 Kız Çocuklarının Okullaşması amacıyla 2 yıl boyunca 43 ili kapsayan projenin merkezi Şanlıurfa'daki Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde açıldı.  Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen projede eğitimin kalitesinin artırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağların güçlendirilmesi ve özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının artırılmasını daha geniş bir çerçevede ele alan bu projeyle insan kaynaklarına yatırımın artırılması hedefleniyor.

 

Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde Açılış Programında konuşan AB Türkiye Delegasyon Müsteşarı Javier Menendez Banilla Şanlıurfa'da böyle bir merkez açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. J.M. Banilla, AB'de kız çocuklarının okullaşması konusunu önemli olduğunu belirterek, nüfusun yarısını bu tür çalışmaların dışında bırakılması halinde bölgenin tam manasıyla kalkınmasından bahsedilemeyeceğini belirtti.

 

Projenin 3 temel amacını ifade eden Banilla,'' İlk olarak kızların okullaşmasıyla ilgili hem orta öğretimde hemde mesleki eğitim ve öğretimde desteklenmeye devam edilmesi. İkinci olarak zorunlu eğitimin tamamlanmasının ardından okuldan ayrılmaların azaltılması, üçüncü olarak da özellikle kızların okullaştırılmasıyla ilgili olarak veli ve ailelerde bilinçlendirme sağlanması ve bilinçlendirmenin arttırılması'' dedi.

 

''Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranlarının arttırılması'' projesinin 16 milyon Euro'luk bir bütçeye sahip olduğunu ifade eden Javier Menendez Banilla proje kapsamında içinde 89 farklı hibelerin olduğu bileşen, tedarik bileşeni ve açılışı yapılan merkezinde bulunduğu teknik destek bileşeni olduğunu kaydetti.

 

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ise yaptığı konuşmada kızların okullaştırılması projesini önemsediklerini ve benimsediklerini ifade etti. Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa Valiliği olarak kızların okullaşması üzerinde yoğun çaba gösterildiğini belirterek, kızlarımızın okullaşması konusunda özveriyle ve hassasiyetle çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından merkezin açılışı Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belçika Büyükelçisi Pool De Witte, AB Türkiye Delegasyon Müsteşarı Javier Menendez Banilla, Harran Üniversitesi Rektörü İ Halil Mutlu tarafından yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.