banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kısasda 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Semah gösterisinin yanı sıra Arif Sağ'ında sahne aldığı etkinlikte 36 kazanda hazırlanan aşure plastik kabaklar içersinde 10 bin kişiye dağıtıldı. Davetliler etkinliği, kıl çadır altında oturarak izledi.
Kısas Beldesinde düzenlenen 7'nci Aşure ve Kültür Etkinliğine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, CHP Gurup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol Hacıbektaş Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy'unda aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Köy meydanındaki şenlik alanında davetlilerin oturması için 6 tane kıl çadır kuruldu.CHP Gurup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu şenlik alanına geldiğinde alkışlarla karşılandı. Saygı
duruşu ve İstiklal marşının okumasıyla başladı. Aşure etkinliğinde bir konuşma yapan CHP Gurup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçinin doğru olması, düzgün olması ve halkın yanında olması gerektiğini söyledi.
Hacıbektaş Dergahı Postnişini Veliyettin Ulusoy ise konuşmasında Türkiye'nin büyük ve bulanık bir değişimden geçtiğini, Küreselleşme adına dünyanın üzerine sis çöktüğünü söyledi. Toplumu en çok etkileyenin görsel medya olduğunu ileri süren Veliyettin Ulusoy "Toplumu günlük siyasetten uzaklaştırarak sanal bir dünyaya hapsediliyor.halkın büyük çoğunluğu kendine benzeyen karakterlerin bulunduğu televizyon dizilerin kendilerini kaptırıyor. Sis bulutlarını dağıtma adına ekrana kuklalar çıkıyor. Bunlar
kendisini toplumun bir kısmını temsil ettiğini savunan aslında temsil etmeyen, ancak reyting sağlayan tiplerle doldu. İslamcıları temsil etmeyen dindar karakterler, Atatürkçüleri temsil etmeyen emekli öfkeli askerler, Kürtleri temsil etmeyen aşırı Kürt milliyetçileri, Alevileri temsil etmeyen sunileşmiş aleviler, Ermenileri temsil etmeyen bir takım ödül avcıları. Daha öncede aynı durumu Yugoslavya da görmüştük. İslamcılar, Atatürkçüler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Gürcüler kim varsa Türkiye Cumhuriyeti
Toprakları üzerinde açık yüreklilikle tanışmaları birbirlerinin gerçeklerine ve değerlerine saygı göstermeleri gerekiyor" dedi.
Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz ise, "Anadolu düşünürleri insanlığa daha 13. yüzyılda insanın bilginin emeğin sevginin hoş görü ve dayanışmanın en önemli değerler olduğunu vurgulayan hümanist düşünceler kazandırmışlardır. İnsan devlet ilişkilerinde insanın devletten önce geldiğini devletin insanın hizmetinde olması gerektiğini dile getirmişlerdir. Siyasal iktidarı sorgulayan ve haksızlıklar karşısında hak arayan bir anlayışı savunmuşlardır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kısaslı mahalli halk ozanları birer konser verdi. Kısas Belediyesi Semah ekibinin semah gösterisinin ardından, Kısas Belediyesi tarafından düzenlenen Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra halk ozanı Dertli Divanı, Sanatçı Aynur Haşhaş ile Arif Sağ sahneye çıkarak deyiş seslendirdi. Aşure ve Kültür Etkinliğine katılan 10 bin kişiye 36 kazanda hazırlanan aşure plastik tabaklarda ikram edildi. Davetliler dağıtılan aşureleri şenlik alanında
oturdukları kıl çadırlar altında yedi. Kısaslılar yoğun ilgi gösterdikleri Kemal Kılıçdaroğlu ile çocuklarına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.