banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kırıkçı; Bölgeye hitap edecek bir cami yapılsın
Başkan Abdurrahman Kırıkçı yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Şanlıurfa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bir takım faaliyetler ve projeler ortaya koymakta. Bu çalışmalar kentin güzelleşmesi ve yaşanabilir olması açısından tabi ki önemli hamleler. Ancak bu planlamalar çerçevesi içerisinde dönüşümün kullanılabilir olması esas unsurdur. Bu çalışmalardan biri de 11 Nisan Stadyumu ile ilgili yeni yapılan yeni planlamadır. Bu planlama çerçevesinde proje kapsamında stadın yerine kapalı otopark ve otel planlaması yapıldığı söyleniyor. Bölgede Akgöl otel var, YİMPAŞ'ın otel olma çalışması var, Grand otel var. Bu bölgede ciddi anlamda otele ihtiyaç duyulmayabilir ancak bu bölgede çok büyük bir yerleşim alanı içersinde cami olmadığı bilinmektedir. Topçu meydanı, şehitlik camii ve Yeni Arabî camisi üçgeni içersinde sadece Bahçelievler 2 caddede küçük bir cami var. Ayrıca Peygamberler Şehrinin Ana arterlerinin üzerinde büyük merkezi hiçbir cami bulunmamaktadır." dedi.
ŞANİMDER olarak Sayın Valimize, yerel yöneticilerimize ve siyasilerimize sesleniyoruz diyen Başkan Kırıkçı, "Şanlıurfalılar olarak Selahattin camisi formatında bölgeye hitap edecek bir cami yapılmalı, altı otopark çevresi de meydan ve park olarak planlanmalı bir Sultan Ahmet Meydanı gibi veya bir Süleymaniye gibi düşünülmelidir. Bu planlamanın daha rantabl olacağını şehir için daha işlevsel olacağını ve bölgenin ihtiyacına cevap noktasında yerinde bir karar olacağını düşünüyoruz. Eğer proje bu şekle dönerse şehir meydanı niteliğinde bir projenin Dergâh ve Balıklıgöl platosununda yükünü azaltacağından trafiği rahatlatma noktasında da katkı sağlayacağını tahmin ediyorum" dedi.
Geçmiş dönemlerde Valimiz Sayın Karacanın Urfa'ya bir eseri hediye etmesi bölgedeki ihtiyacı giderdiğini belirten Kırıkçı, "Bu günde Valimiz Sayın Celalettin Güvenç bölgede bize bir merkezi cami ve bir şehir meydanı hediye ederse Altı otopark olmak kaydıyla Şanlıurfa onu hep hayırla yad edecek ve her duasında onu anacaktır eminim. Bunlara örnek olarak bölgede Diyarbakır'da planlanan devasa Merkezi cami projesi ve Çamlıca örnek verilebilir."dedi.

Gap gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.