banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

KİAP Urfa'da Toplanıyor

KİAP Urfa’da Toplanıyor

Kardeşlik İçin Adalet Platformu (KİAP), 22 Ocak Cumartesi (bugün) Şanlıurfa’da Kürt Sorununda Anadil meselesini masaya yatırıyor.

Kürdistan'da faaliyet yürüten İslami kuruluşların bir araya gelerek oluşturduğu Kardeşlik İçin Adalet Platformu (KİAP), "Kürt sorununa ilkesel ve stratejik bakış veya Müslüman'ca yaklaşımın parametreleri ve usulümüz" ve "Yönetim ve Eğitimde Anadil ve Kürdistan'da Özerklik tartışmaları" gibi konuları tartışmak üzere Şanlıurfa'da toplanacak.

Bir gün sürecek ve üç oturum olarak "çalıştay" formunda yapılacak toplantıda, konuşmacılar her oturumda 15'er dakikalık tebliğlerini sunarken, diğer katılımcılara ise yapılan sunumları 5'er dakika süre ile müzakere etme olanağı sağlanacak. KİAP'ın genişletilmesi ve toplantı periyodunun da ele alınacağı çalıştayda, alınan kararların sonuç bildirgesi ile açıklanması bekleniyor.

 

KİAP Urfa toplantısının konu ve tebliğleri şu şekilde olacak:

1.  Oturum:

KİAP ve Misyonu

Ara başlık: Kürdistan'ın yarını ve reorganizasyon meselesi

Moderatör: Metin Işık

Tebliğ: Serdar Bülent Yılmaz

2.  Oturum:

Yönetim ve Eğitimde Anadil ve Kürdistan'da Özerklik tartışmaları

Modereatör: Münir Maviş

Tebliğler: Bilal Medeni ve M. Sani Özdemir

3.  Oturum:

Kürt sorununa ilkesel ve stratejik bakış veya Müslüman'ca yaklaşımın parametreleri ve usulümüz

-Kürt Sorununda İslami dilin nasıllığı-

Moderatör: Alican Karadoğan

Tebliğler: Fırat Toprak ve Ersin Eryılmaz

 

KİAP'ın kuruluşu ve ilk toplantısı

Kürdistan'da faaliyet yürüten 50 civarında İslami kuruluş,19 Eylül 2010'da Özgür-Der Diyarbakır Şubesi'nin ev sahipliğinde Diyarbakır Miroğlu Otel'de Kürt sorunu konulu bir istişare toplantısı düzenlediler. "Kürt Çalıştayı" adı verilen toplantıda, bölgedeki ortak çalışmaları yeni oluşturulan "Kardeşlik İçin Adalet Platformu"(KİAP) şemsiyesi altında sürdürme kararı alındı. Toplantı sonunda Kürt sorunu konusunda hükümete ve PKK'ye yönelik ateşkesin uzatılmasını içeren bir çağrıda bulunuldu ve ayrıca 19 maddelik bir sonuç bildirgesi de yayınlandı.

Haksöz haber

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.