banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

KESK'ten ŞUTSO'ya Tepki

KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sıdkı Dehşet, ülkemiz Kürt sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklı çok tehlikeli bir o kadarda demokratik çözümü dayatan bir süreçten geçmekte olduğunu belirterek, "Savaşın dilini değil barışın dilini hakim kılalım" dedi. KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sıdkı Dehşet, KESK kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaparak, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değindi. Kürt sorununun temel kaynağı Kürtlerin halk olmaktan kaynaklı kültürel, sosyal ve siyasal halklarının tanınmamasından kaynaklanmakta olduğunu vurgulayan Dehşet, "Bunun biliniyor olmasına rağmen ırkçı, faşist, şoven ve militarist kesimler; sanki daha önce hiç denenmemiş gibi Ohali kara operasyonlarını, imhayı, yani yeni katliamları gündeme getirmekteler. 

Adeta savaş çığırtkanlığı hususunda bir birileriyle yaraşmaktalar. Bu yaklaşımlar yeni acıları da beraberinde getirmektedir" dedi. 

"Halbuki bu süreçten yapılması gereken; karşılıklı diyalog, ve sağduyulu bir yaklaşım sergilenmeli ancak bu süreci bu yaklaşımla barışa evirebiliriz savaş dili yerine barışın  dilini hakim kılmak gerekmektedir" diyen Dehşet, "Bunu en çok yapması gereken sivil ve demokratik kurumlar olmalıdır. İlimizde yüzlerce sivil ve demokratik kitle örgütleri faaliyet göstermektedir. Büyük çoğunluğu ya bu soruna duyarsız kalmakta ya da inkârcı, redçi, intikamcı ve savaş çığırtkanlığı boyutuyla yaklaşmaktadır" diye ifade etti. 

ŞUTSO BAŞKANI'NI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bu yaklaşıma verilebilecek en somut örneğin ŞUTSO başkanı Sayın Sabri Erktekin' in 22 Haziran tarihli beyanatında görmekte olduklarını ifade eden Dehşet, "Bu beyanatında yaşamını yitiren 11 asker'in intikamı alınmalıdır, herkes adımını denk atmalıdır ifadesini kullanmıştır. Bu açıklamasında intikam ve savaş çığırtkanlığı yapılmaktadır. Bu süreçte cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanının siyasi parti liderlerinin dahi cüret edemediği bu ırkçı açıklamaları ŞUTSO Başkanının yapmış olmasını şiddetle kınıyoruz. Haddini aşan bir konuşma olmuştur. Temsil ettiği kurumun misyonuyla bağdaşmamaktadır. İllaki bu düşüncelerini ifade etmek istiyorsa kendisiyle aynı kulvarda olan milliyetçi partilerde siyaset yapmasını öneriyoruz. Belli kesimlerde icazet alarak savaş çığırtkanlığı yapmak sivil toplum örgütlerinin görevi değildir, olmamalıdır. Sayın Sabri Ertekin'in ŞUTSO başkanlığı görevi dışında devlet ve derin güçlerin kendisine verdiği başka bir görevi varsa bunu kamuoyuna açıklamakla mükelleftir" diye kaydetti.


Dehşet, ilerleyen cümlelerinde şu ifadelere yer verdi; "Biz KESK olarak diyoruz ki, halkın sivil toplum örgütlerine biçtiği rol bu ülkede toplumun tüm kesimlerini kucaklamak barışı ve kardeşliği hâkim kılmak misyonudur. İnanıyoruz ki bundan sonraki süreçte sayın başkan bu misyona denk düşen ifadeleri kullanmakta gerekli hassasiyeti gösterir.  Savaşın dilini değil barışın dilini hâkim kılalım. Unutmayınız. Savaşta babalar çocuklarını gömerler barışta ise çocuklar babalarını gömerler."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.