banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Karaköprü’de İsmar tepkisi Mehmet Kaya gazzeli ilk Yaz saati uygulaması

Kazancı Bedih anıldı.

Ünlü Gazelhan Merhum Kazancı Bedih (Yoluk), Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen “Kazancı Bedih ve Ustaların Anısına” etkinliğiyle anıldı.

    Etkinliğe, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcı M.Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Boro Başkanı Av. İrfan Güven, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş amirleriyle Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ve gazelhanın ailesi ile çok sayıda sevenleri katıldı.

    Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu, Mercan Özkan, Bekir Çiçek ve Naci Yoluk ile birlikte sahne aldı.

    Gecede ilk olarak konuklara Kazancı Bedih’in hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Yönetmenliğini Yusuf Sabri Dişli’nin yaptığı Bekir Şirinoğlu’nun seslendirdiği A.Kadir Kırıcı’nın oyunculuğunu yaptığı sine vizyon filminde Kazancı Bedih’in yaşamı canlandırıldı.

   Sinevizyon gösteriminin ardından sahneye çıkan Belediye Sıra Gecesi Topluluğu ve konuk sanatçılar birbirinden güzel urfa türkülerini seslendirdi. Belediye Başkanı Fakıbaba ve diğer konukların seslendirilen türkülere eşlik etmesi dikkat çekti. Davetliler konserin sonunda Sıra Gecesi Topluluğunu ve konuk sanatçıları ayakta alkışladılar.

   Etkinlikte, Kazancı Bedih'in yanı sıra Kel Hazma (Hazma Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Hamit Hafız, Mukim Tahir, Dehlan Kadir, Hacı Nuri Hafız, Ahmet Hafız, Culha Hafız, Halil Hafız, Bekçi Bakır gibi çok sayıda gazelhan anıldı.

   Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'ya mal olmuş şahsiyetleri her yıl ölüm yıldönümlerinde anarak, onlara duydukları vefayı göstermeye çalıştıklarını söyledi.

   Urfa topraklarında yetişmesine rağmen kendisini Türkiye’ye sevdirmeyi başarmış sanatçılardan biri olan Kazancı Bedih’i ölümünün 7. yıldönümünde bir kez daha rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi olarak bu değerleri gelecek nesillere aktarmak için gereken çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

   Şanlıurfa’da kültür ve sanatın daha da geliştirilmesi adına Şanlıurfa Valiliği olarak gereken önemi gösterdiklerini belirten Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ise gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Kazancı Bedih’i bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti.

  Gecenin sonunda sahneye gelen Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Belediye Bayşkanı Fakıbaba ve diğer davetliler Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğunu teker teker tebrik ederken Sıra Gecesi Topluluğu Şefi Abdurrahman Baydağ, konuk sanatçı Mercan Özkan, Bekir Çiçek ve Naci Yoluk’a birer şükran plaketi takdim ettiler.

KAZANCI BEDİH MEZARI BAŞINDA ANILDI

   Ünlü gazelhan Kazancı Bedih (Bedih Yoluk) vefatının 7. yıldönümünde, Şanlıurfa Belediyesi’nce kabri başında anıldı.

    Etkinliğe, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, bazı STK temsilcileri, Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ve mesai arkadaşları ile aile dostları katıldı.

    Okunan duaların ardından dostları “PİR” lakabıyla tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk’un kabrine birer karanfil bıraktılar.

    Türkiye’ye ve Şanlıurfa’ya mal olmuş müzik ustalarından biri olan Kazancı Bedih’in vefatının dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Başkan Fakıbaba, merhuma bir kez daha Allah’tan rahmet dilediklerini söyledi.

   Gazelhan Kazancı Bedih ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004'te, Bıçakçı Mahallesi'ndeki evlerinde uyudukları sırada katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

    Gazelleri değişik makamlarda ve kendi geliştirdiği üslupla seslendirebilen ender sanatçılardan Kazancı Bedih, ud ve tambur çalıyordu. Yaklaşık 2 bin esere imza attığı söylenen Gazelhanın, birçok sanatçıya eser verdiği belirtiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.