banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

KAŞİP Eylem yaptı VİDEOLU

 

Kamu kurumlarında çalışan taşeron şirket işçiler  Kamu şirket personelleri derneği öncülüğünde Şanlıurfa da eylem yaptılar.

Kamu kurumlarında çalışan taşeron şirket işçilerinin birçok sorunu olmasına rağmen hükümetin seçim programında bizlere yönelik bir madde olmaması bizi düşündürmektedir.

Daha önce torba yasasında da unutulmuştuk. Asgari ücret çay ve simit fiyatıyla orantılıdır ve halen iyi bir düzenleme yapılmamıştır. Asgari ücretlerimizin iyileştirilmesini sosyal ve hukuk devleti olan ülkemizin birer fertleri olarak yasal olan izin haklarımızın sosyal yaşam standartlarımızın verilmesini kamu şirket personelleri olarak istiyoruz.

Sebze, meyve, unlu mamuller, ulaşım, kira, çocuk, giyim ve yakacak derken gelecekle ilgili maddi bir hayal kuramamaktayız. Bizler de buradayız ve bizlerde varız. Bütün kamu şirket personelleri olarak Özlük haklarımız hiç söz konusu olmuyor.

 Kamu şirket personelleri içinde korunaksız nüfus gruplarının belirgin bir ağırlığı vardır. Baskı ve otorite karşısında temel ve yasal haklarından kolayca vazgeçebilen bu kitlenin, kurumlarda toplanma, görüş alışverişinde bulunma ve yardımlaşmaları güvence altına alınmalı ve özendirilmelidir.

Biz şirket çalışanları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Yaşanan sorunlarımızda vatandaş muamelesi değil üvey evlat muamelesi görmekteyiz.

Toplumda statüsü dahi olmayan bizler hangi haklarımızdan insani haklarımızdan faydalanıyoruz veya hangi hukuki hakkımızı alabiliyoruz. Arkadaşlarım sizlere sesleniyorum. Bu devletin ne kadrolu diye tabir edilen işçisinden farkımız var ne memurundan. Bizde çalışıyoruz bizlerde üretiyoruz.

Bizler   çalıştığımız kurumlarda aynı işi yaptığımız memur ve işçi statüsündeki çalışanlarla eşit sosyal haklara sahip değiliz. Oysaki anayasamıza göre sosyal ve hukuki haklara sahibiz ve bunlar bizlere asıl işverence verilmek zorunda.

Kamu şirket personelleri derneğimize kitlemizin üzerindeki tehdit unsurları nedeniyle üye katmakta zorlanmaktayız. Bu da taşeron firma işçilerinin ne şartlarda çalıştığının en bariz örneğidir.

Derneğimize il ve ilçelerde Hastane, belediye, sosyal hizmetler, tedaş, dsi, karayolları, gibi kamu kurumlarında çalışan asgari ücretlilerden üye olabileceklerin sayısı 15 000

Kişi dolayındadır. Bu arkadaşlarımızı dernek çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Derneğe gelip sorunlarını bizimle paylaşmadıkça çözüme ulaşamazlar.

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.