banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

 Ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili açıklamada bulunan Solhan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, Ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasının olumlu bir adım olduğunu söyledi.

“Anayasal güvence altına alınsın”

Başörtüsü engelinin kaldırılmasına yönelik alınan kararın memnuniyet verici olduğunu söyleyen Barış, “Ortaöğretimde ‘başı açık’ ibaresinin kaldırılması bizim için sevindirici bir adımdır. Yeterli bulmasak ta bu adımı memnuniyetle karşılıyoruz. İleriki zamanlarda bu yasağı dayatabilecek bazı siyasi partiler var. Bu dayatmaların yaşanmaması için anayasa güvencesi altına alınsın.” dedi.

“Karma eğitime son verilsin”

Karma eğitimin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Barış, “Kız ile erkek öğrencilerin ayrı ortamlarda ders görmeleri gerekmektedir. Geleceğimiz olan gençliğin ahlaki boyutta korunması zorunluluktur. Çünkü gençlik bugünümüzdür, yarınımızdır. Fakat maalesef şuan da okullarda gördüğümüz tablo bir veli olarak çok istediğimiz bir tablo değildir. Halkımızın kültürü ve inancı adına bir talep olarak dile getiriyoruz. Biran önce geleceğimiz adına, gençliğimiz adına ve ahlaklı bir toplum adına mutlaka karma eğitime son verilsin." ifadelerini kullanıldı. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.