banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Karma eğitim ideolojik bir dayatmanın sonucudur

 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, Karma eğitim hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Birçok ülkede karma eğitimden vazgeçildiği ile ilgili veriler olduğunu belirten Güneş, “Eğitimin istenilen düzeye gelmemesinin sebebi karma eğitimdendir. Hatta kamuoyu yoklaması yapılabilir, eğer karma eğitime alternatif sunulmazsa maalesef Türkiye’nin eğitimde istenilen yere gelmemesi sürekli söz konusu olur. Eğitim Bir-Sen olarak hükümet yetkilerinden istediğimiz karma eğitimin yanında ayrı eğitimi de alternatif olarak halka sunmasıdır. Ancak o zaman bu okullara halkımızın teveccühünü rağbetini daha çok fark edebiliriz.” ifadelerini kullandı.
“Karma eğitim ideolojik bir dayatmanın sonucudur”
Güneş, Eski Başbakan ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği,‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ söyleminin içinin doldurulması gerektiğini söyledi.
Kuran-ı Kerim ve Siyer dersleri normal okullarda seçmeli yerine zorunlu olması gerekir diyen Güneş, “Dindar bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu iki dersin haftada sadece iki saat değil, fizik, fen, matematik ve Türkçe gibi zorunlu bir ders olarak öğrencilere verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Karma eğitim hepimizin bildiği gibi ideolojik bir dayatmanın sonucudur. Daha önce belirmiştik bunu bize Avrupa dayatmıştır ama Avrupa’nın kendi uygulamalarında bunu görmüyoruz.” dedi. (Yunus Sırat / M.Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.