banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Karaköprülü Kadınlardan Kan Bağışı

 

Karaköprü AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmazın, AK Parti Karaköprü bürosunda Kızılay Kan Merkeziyle birlikte organize ettiği Kan Bağışı Programına katılım yoğun oldu.

Belde Teşkilatı ve Belde Gençlik Kollarının da katılımıyla gerçekleştirilen programda kan bağışı için gönüllü olan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

 

Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Doktorları tarafından kan bağışında bulunan vatandaşlara bilgilendirme amaçlı yapılan konuşmada Kan bağışı, kan bekleyen kişilerin hayatlarını kurtarmasının yanı sıra kişinin kendi sağlığı açısından da yaşamsal önem taşıyor. Kan bağışında kan hücreleri yenileniyor, bu da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Kan verince kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. İnsan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olur. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapar.18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir açıklamalarını yaptılar.

 

Kendisine Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Hülya Çoksak tarafından teşekkür belgesi verilen Yılmaz: Herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacı olabilir. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın bizlerin vereceği kanla kurtulmasının, bize vereceği manevi duygu ölçüsüz olacaktır. Bağışlar çok insancıl ve onurlu bir davranıştır, bizlerin de bu konuda katkıda bulunması ancak insani vazifemiz olabilir dedi.

 

Kızılay, fakülte hastaneleri, pek çok özel hastane ve kan bankası olan tüm sağlık merkezlerine kan vermek hepimizin vatandaşlık görevi. Unutmayalım ki bir gün biz de kan anonsu yaptırmak zorunda kalabiliriz.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.