banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Karaköprü Nazif Bayraktar Lisesinde Kariyer Planlama Semineri   

 Öğrencilere ‘Niçin Kariyer Yaparız?’ sorusunu sormakla başladı. Öğrencilerden gelen cevaplar ise  “seçilen değil, seçen olmak; kendi ayaklarımız üzerinde durmak, ülkemizi kalkındırmak” tarzında oldu.   
         Prof. Akan “insan isterse her şey olabilir, iyi bir eğitim alabilir”  ama önemli olan “insan olabilmektir. “Hayatta her şey olabilirsiniz, fakat mühim olan hayatın içinde “İNSAN” olabilmektir. İnsan olabilmek en büyük erdem ve en büyük hedefimiz olmalıdır.”  İnsan önce kendini anlamalı, kendini bilmelidir sözleriyle devam etti. İnsan hem din hem de bilimle iç içe olarak kişisel gelişim yolculuğunu tamamlamalıdır. Ecdadımız dünyanın her yerine ilim götürmüştür. Bunu yaparken dinden de uzaklaşmamışlardır.”  dedi. 

       ‘Kariyer Nedir ?‘ sorusuna açıklık getiren Prof. Akan, kariyer planlamasında hayallerimizin de önemli olduğunu söyledi. Bu planlama birey ve toplum açısından çok önemlidir  diyerek, bireyin kendi özelliklerini, ilgi alanlarını çok iyi tanıması gerektiğini vurguladı.   Dünyanın çok hızlı değiştiğini, insanların bu hızlı değişime ayak uydurmakta bazen zorluk çektiğini de sözlerine ekleyen Prof. Akan, insanın gelişiminin diplomayla sona ermediğini de söyledi. Peygamber efendimizin dediği gibi eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiğini söyledi. Başarılı olmak için zaman zaman risk almak, korkularımızı bir kenara bırakmak gerektiğini ifade etti.  
       Öğrencilerimize Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Şeyh Galip gibi değerlerimizi tanıtmalıyız dedi. Ecdadımız başarılı olabilmişse, bizlerin de başarılı olması gerekir. Başarı   ilklere imza atmaktır, kendi ruhunda işler yapmaktır. Başarısızlık kaderimiz olmamalıdır.  
Seminere Okul Müdiresi Mine Ayneli, okulun öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.