banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Karaatlı; Eğitimi Eğitimcilere bırakmalıyız

Dershaneler asla fakir fukara için bir avantaj olmadığını söyleyen Karaatlı; “Urfa’da 4 çocuklu bir aile ekmek almaktan zorlanırken 4 çocuğunu ilkokul 4. Sınıftan başlayarak 8-9 yıl çocuğunu dershaneye gönderemez. Bunun maliyetini kaldıramaz. Göndermediği zamanda çocuğu psikolojik baskı altında kalıyor. Dershaneye giden çocuklar karşısında eziklik yaşıyor.  Kaldı ki çok çocuklu bir aile tarlada çalıştırdığı çocuklarını okula gönderemezken nasıl dershaneye göndersin? Ben bu paralı eğitimin son bulması ve okullara kalite gelmesini istiyorum” dedi.

Eğitim konusunda alel acele açıklama yapan sanayicileri de eleştiren Şanlıurfa fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı;  “sivil toplum kuruluşu olarak konuşurken önce aynadan kendimize bir bakmamız lazım. tacir tacirliğine esnaf esnaflığına siyasetçi siyasetine eğitimcide eğitimine bakmalı. Dershaneler konusunda bazı STK başkanları kendilerine vazife olmadığı halde açıklama yapıyorlar. Size mi kaldı eğitim modeli, sistemi.  Eğitimin başında hükümetin tayin ettiği bir bakanımız var gayet güzel çalışmalarda yapıyor. Hiç kimse bazı yerlere yaranmak için oturduğu koltuğu ve toplumunu kullanarak bilgisi olmadığı konularda beyanat vermemeli!  Kendi  işlerine bakıp dershaneler konusunu eğitimcilere bıraksınlar. Kimseye akıl hocalığı yapmasınlar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.