banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Kara Perşembe Eylemleri Devam Ediyor
 
          Şanlıurfa Viranşehir İlçesinde Belediye başkanlarının tutuklanması Kara Perşembe olarak değerlendiren BDPliler belediye´nin bahçesinde yapılan basın açıklaması ile kara perşembe proteste edildi. Basın açıklamasını yapan Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun,referandum sonrası gelişmeleri ve süreci değerlendirdi.
 
          Viranşehir de belediye başkanlarının tutuklandığı kara Perşembe proteste edildi. Viranşehir belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında BDP İlçe başkan vekili Adem Kapat, belediye başkan vekili Mehmet BURUN, Belediye Başkan yardımcıları,belediye meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri ,Eğitim-sen ilçe başkanı ve yöneticileri ve belediye personelleri katıldı.
Belediye personelleri adına açıklama yapan Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun; halen tutuklamaların ve operasyonların devam ettiğini belirterek değişim ve dönüşüm noktasında kaygılı olduklarını,hükümetin samimi olduğunu göstermesi için derhal adımlar atmasını gerektiğini belirtti. Kürtlerin kendilerini bu referandum da açık ve net olarak ortaya koyduklarını belirten Burun, bunun görmezden gelinemeyeceğini dile getirdi. Hükümet’in Kürtçe tv açtığını, ama Kürtlerin anadilde ki eğitim taleplerini bölücülükle suçladığını, bunun iki yüzlü bir politikanın ürünü olduğunu söyleyen Hikmet Burun ,tutuklu bulunan belediye başkanları ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını ve barış ortamının sağlanmasını istediklerini belirtti. basın açıklaması katılımcıların alkışları ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.