banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Kan davası Gütmediler, barıştılar

Şanlıurfa'da yaklaşık 45 gün önce Koçak ailesi ile Altıngöz ailesi arasında meydana gelen silahlı kavgada Altıngöz aile fertlerinden İmam Altıngöz ile Koçak ailesinden İbrahim Koçak arasında tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine İmam Altıngöz, İbrahim Koçak'ı silahla yaralamıştı. Altıngöz ile Koçak ailesini barıştırmak isteyen Hakim Karataş, Hasan Şeyhanlı ve Mehmet Klay, Altıngöz ile Koçak ailesi fertleri ile görüşerek davanın büyümemesi için barışmalarını istedi. İki aile arasında anlaşma
sağlanması üzerine Türkmeydanı Mahallesi'nde bulunan İlim Yayma ve Yaşatma Derneği'nde barış yemeği düzenlendi. Düzenlenen yemeğe her iki ailenin fertleri katıldı. Her iki aile el sıkışarak barıştı. Daha sonra dualar okundu, yemek yendi. Her iki aileyi barıştıran Hasan Şeyhanlı, olayın kan davasına dönüşmemesi için iki aileyi barıştırdıklarını belirterek, "Her iki aileyle görüştük. Barışmalarını istedik. Ailelerden bizi kırmayarak teklifimizi kabul ettiler. Bu tür kan davaların yaşanmasını Şanlıurfalılar olarak artık istemiyoruz ve bütün kan davalı aileleri de barışmalarına davet ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.