banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Kamu Hizmetleri Parasız Olsun!..

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet yaptığı açıklamada, yoksulluğun her geçen gün arttığını belirtti. Dehşet, "Aldığımız ücretler hayat pahalılığı karşısında hızla eriyor. Herkes için parasız, eşit, nitelikli ve kolay ulaşılabilir olması gereken eğitim, sağlık, ulaşım gibi kamusal hizmetler artık parası olanın parası kadar yararlandığı bir hale getiriliyor. Bütçeden eğitime yeterli pay ayrılmadığı, okullara ödenek verilmediği için eğitimin yükü velilerimizin sırtına yıkılıyor. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz biz eğitim ve bilim emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılıyor. Bizler; eğitim ve bilim emekçileri olarak; eğitimin temel bir hak olduğunu, eğitim hakkı için veli ve öğrencilerimizle birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ifade ediyoruz. Bunun için; Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamusal hizmetlerin parasız olmasını. Bütçeden eğitime yeterli pay, okullara ödenek verilmesini. Çocuklarımızın en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim görmesini. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine yılda 2 defa sağlık taraması yapılmasını, günlük ücretsiz süt ve temiz su verilmesini. Okullarımıza yeterli sayıda kadrolu öğretmen ve yeterli yardımcı personel atanmasını vergide adalet sağlanması, herkesten kazancına göre vergi alınmasını talep ediyoruz" dedi.


Bu taleplerin karşılanması için de tüm velileri, öğrencileri ve vatandaşları birlikte mücadele etmeye çağırdıklarını belirten Dehşet, "Eğitim Sen olarak bugün Türkiye'nin her yerinde parasız eğitim, güvenceli ve kadrolu çalışma ve demokratik yaşam içerikli taleplerimizi içeren metni, stantları açarak velilerimize imzalatıp Başbakanlığa göndereceğiz.

Ayrıca taleplerimizin karşılanması amaçlı 17 Nisan'da Ankara da Eğitim-Sen olarak velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte merkezi bir mitinggerçekleştireceğiz. 17 Nisan mitingi öncesi 14 Nisan Çarşamba günü Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde Urfa yürüyüş kolunun dört otobüsle Ankara'ya uğurlayacağız" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.