banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Jandarma Geç Kalınsaydı Katliam olacaktı
ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi Gözeli Köyünde Geçtiğimiz Günlerde iki ailenin üyeleri arasında koyunların ekili tarlaya girmesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa Viranşehir Gözeli Köyü’nde Kumbekir ve Vanguğ Mezrası sakinlerinden bir grup ve iddiaya göre Kürt ozanı Şıvan Perver’in yakınları ile Gözeli Viranşehir devlet hastanesinde Dr. İbrahim Turan ve Ortakları  arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerinde çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. Perver’in yakınları kavgadan sonra intikam almak için Gözeli Köyü’ne Köylüklerin anlatımına göre 4 koldan saldırmak istedi. Dr. İbrahim Turan saldırı duyumun alması ve ardından jandarmaya haber vermesi ve güvenlik güçlerin de zamanında tedbir almasının ardından olası bir facianın önüne geçildi.Jandarmanın Olay yerinde 1000 üzerinde kaleşnikof  boş kovanı topladı.

Dr. Turan, Geçtiğimiz yıllarda Mardin’e bağlı Bilge Köyü katliamında yaşanılan katliam gibi, aynı katliamın da Gözeli köyünde yaşanılmasına ramak kaldığını söyledi. Güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesi sayesinde olası bir facianın eşiğinden dönüldüğünü anlatan Turan, son 1 aydır Şivan Perver’in kardeşi ve akrabalarının köylerine  sürekli uzun namlulu silahlarla taciz de bulunduklarını ve kendilerinde bir huzur bırakmadığını söyledi.

Hiçbir şeyden haberi olmayan Viranşehir Devlet hastanesinde Görev yapan Dr İbrahim Turan’a akrabaları tarafından aranılarak oradan ayrılmasını yoksa Kendisi Öldürenlerini söylemeleri üzerine Dr İbrahim Turan Hastaneden acilen ayrılarak güvenilir bir yere gittikten sonra olayın iç yüzünü öğrendiğini Olayla benim hiçbir şekilde alakam olmamasına rağmen Hedef beni göstermeleri Beni ata yurdum olan köyümden ve arazilerimden vaaz geçerek terk etmem istenmektedir zaten cenazelerini de özellikle benim tarlamın başına gömmelerinin Nedeni’ budur Ailemin 20 bin dönüm ekilebilir arazisi var şuan bütün mahsullerimiz sahipsiz kalmıştır Tarlalarımıza bakan eken biçen ortaklarımda tehditlerden köyü terk ettiler bende ölüm korkusundan köyden ayrılamıyorum Mahsullerimde sulanmadığı için Mahsullerim telef Olmuş durumda.

Turan, Jandarmanın 24 saat nöbet tuttuğu köyde, ikinci bir Mardin Bilge Köyü katliamının yaşanmaması için yetkililerden ve Şanlıurfalı milletvekillerden Şanlıurfa Valisinden olaya müdahil Olmalarını yoksa bir Katliamın kaçınılmaz olduğunu Köylerinden dışarı çakamadıklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.