banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

İYEP gruplarında görevli öğretmenlere ek ders ücreti ödenmelidir

Konu hakkında bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Bakanlık tarafından bu hususta genel bir yazının illere gönderilmesini talep ettiklerini dile getirdi.
İYEP bu yıl tüm illerde uygulanacak
İYEP uygulamasının, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde 12 pilot ilde başlatıldığını söyleyen Coşkun, uygulamanın 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile birlikte tüm illerde faaliyete geçmesinin kararlaştırıldığını belirtti.
Coşkun “ İYEP Pilot Uygulama Kılavuzu’nda, İYEP gruplarında görev alacak öğretmenlerin görevlendirilmesinde, gönüllülüğün esas olacağı ve öncelikle kendi sınıflarında eğitim gören öğrencilerin çokluğuna göre görevlendirmenin yapılması gerektiği ifade ediliyor. Öğretmen, gönüllü olmaz ise diğer bir sınıf öğretmenine görev verilmesi, yine de yeterli ihtiyacın karşılanmaması durumunda durumun öğretmenlere tebliğ edilerek İYEP gruplarında ders verilmesinin beyan edilecek mazeret haricinde görevlendirmelerin yapılması gerektiği hüküm altına alınıyor. Ancak her ne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa da bu uygulama kapsamında görev alan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyeceği ifade edilmiştir” dedi.
Coşkun Anayasa ve kanunlara atıfta bulundu
Anayasanın “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır” hükmünü içeren 18. maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, fazla çalışmanın saat başına ücretlendirilerek ödenmesini öngören 178. Maddesi’ni hatırlatan Coşkun “ Yine aynı Kanun’un 99. maddesi, haftalık çalışma süresinin sınırlarını ve fazla çalışmanın saat başı ücretlendirilmesini hüküm altına almaktadır. Bu nedenle çalışma süreleri, mesai saatleri dışında ve öğretmenlere ait dinlenme zamanlarında düzenlenecek İYEP gruplarında görev alacak öğretmenlere, gönüllü olarak görevlendirilip görevlendirilmediklerine bakılmaksızın, ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.