banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

İttihad'ul Ulema Van'da medrese açtı

Türkiye çapında açmış olduğu birçok medrese ve faaliyetleriyle binlerce öğrencinin ilim tahsil etmesine katkı sunan Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), Van’da da öğrencilerinin ilim tahsil edebileceği medreseyi dualarla açtı.

Medresenin açılışında İttihad’ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İttihad’ul Ulema üyesi alimler ile kanaat önderleri ve halk katıldı.

Açılış merasimi Van İttihad’ul Ulema üyesi Yusuf Türk Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Van İttihad'ul Ulema Başkanı Molla Ali Arslan, ilim ehlinin faziletini anlattı.  Ayrıca, 2016 yılı içerisinde ilim tahsilini tamamlacak olan 19 medrese öğrencisine icazet verileceğini de sözlerine ekledi ekledi.

Molla Arslan’ın ardından İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, faaliyetleri ve âlimlerin toplum üzerindeki rolü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçarslan yaptığı konuşmada, özellikle alimlerin ilmiyle amel etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Medresenin açılışı yapılan konuşmaların ardından dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.