banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

İttihad-ul Ulema Batman'da yüz kişilik medrese açıyor

Batman Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) tarafından yapılan açıklamada,   merkez Beşevler   Batman Beşevler Mahallesi’nde yüz öğrenci kapasiteli medrese açılışı gerçekleştireceği belirtildi.

Açılışı yapılacak medresenin İttihad-ul Ulema’ya bağlı olarak yurt çapında faal olan ve binlerce öğrencinin eğitim gördüğü medreseler zincirine yeni bir halka olarak hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “29 Ekim Pazar günü yapılacak açılışa Batman Merkezi başta olmak üzere Batman dışından da yüzlerce değerli medrese Seydaları, cami imamları ve bölgemizin önde gelen kanaat önderleri   katılacaktır. Açılışta âlimlerimizin medreselerin önemi ve âlimlerin topluma karşı sorumlulukları konusunda istişare ve görüş alış verişinde bulunulacak ve bu konuda çeşitli konuşmalar yapılacaktır. Toplumların manevi kalkınmasında büyük etkileri olan medreselerin ihya olunmaları ve âlimlerin bu konudaki çalışmaları bölgemizin ve tüm toplumun yarınları için güzel bir başlangıç olduğu inancındayız.” denildi.

Açıklamanın sonunda, “Cenabı Allah, bu hayırlı hizmette say ve gayret gösteren Seydalarımızdan, âlimlerimizden ve tüm hayırseverlerden razı olsun. Bu vesileyle medresemizin açılışına tüm âlim ve medrese müderrislerimizi bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.