banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

İttihad-ul Ulema Batman'da medrese açtı

Türkiye çapında açmış olduğu birçok medrese ve faaliyetleriyle binlerce öğrencinin ilim tahsil etmesine katkı sunan İttihad-ul Ulema Batman’da da yüz öğrencinin ilim tahsil edeceği Beşevler Şubesini dualarla açtı.

Bugün saat 10.00 da açılışı gerçekleştirilen İttihad-ul Ulema’ın Batman Beşevler Şubesine Batman İl Müftü Vekilleri Muhammed Yusuf Yaşar, Ahmet Duran, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir, İttihad-ul Ulema, bölgeden çok sayıda alim ve kanaat önderi katıldı. 

Kurban kesilerek açılışı gerçekleştirilen merasim Suriye Şam Emevi Camisinden Hafız Şeyh Münir Abdulceval’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İttihad-ul Ulema Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, peygamberlerin varisleri olan alimlerin Allah’ın kitabını Resulullah’ın sünnetini insanlara tebliğ etmek mecburiyetinde olduğunu söyledi.

“Birbirimize ihtiyacımız var ve kuvvetimizi birleştirmeliyiz”

Tüm peygamberlerin Allah’ın emrini tebliğ ettiğini söyleyen Kılıçaslan, “Bu yüce görev peygamberlerden sonra ilim ehlinin omuzlarına yüklenmiş. Hepimiz iyice tefekkür etmemiz lazım. Acaba bizler bu görevi yerine getiriyor muyuz yoksa getirmiyor muyuz? Peygamber efendimiz ‘Alimler peygamberlerin varisleridir.’ diyor.  Acaba Allah’ın ve peygamberinin huzuruna gittiğimizde alın açıklığıyla diyebilecek miyiz? Ya Resülullah ben senin varisinim, sesin davanı sürdürdüm. Senin yaptığın tebliği ben de yaptım diyebilecek miyiz? Allah’u Teala bu yolun sürdürülmesini peygamberlerden sonra alimlere bıraktı. Allah'ın kitabı ve Resulullah'ın sünnetine sahip çıkmamız lazım. Mezhep, dil ve meşreplerimiz ayrı olabilir ancak dinimiz, Rabbimiz, yolumuz birdir. Birbirimize ihtiyacımız var. Kuvvetimizi birleştirmeliyiz.” dedi.

Günün anlam ve önemine değinen Kürtçe bir konuşma yapan medrese müderrisi Molla Osman Tayfur, vahdet konusuna değindi. Müslümanların içinde bulunduğu duruma değinen Tayfur; “Eğer Müslümanlar yekvücut olsalardı, İslam alimleri bir arada oturabilseydi, kalplerini birbirlerine açsalardı hiç şüphesiz Müslümanların içerisinde bulunduğu trajik durum olmayacaktı. Bütün Müslümanlar bu açıdan mesuliyetini kavramaları lazımdır. Şahsi düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak birbirimize yanaşmalıyız. Allah’u Teala geçmiş tarihte olduğu gibi bizleri tekrardan bir araya getirir inşallah.” dedi.

“Alimleri değerli kılan onların bu misyonudur”

Türkçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek, “Bütün peygamberlerin tekbir vazifesi vardı. Toplumun ıslahı, insanlığın hidayeti olmuştur. O zaman bugünün alimleri de peygamberlerin varisleri olarak kendi toplumlarına karşı peygamber gibi bir ruh, cesaret ve ihlasla kendi toplumunun ıslahı için tavizsiz bir şekilde görevini yapması lazım. Onları değerli kılan da budur. Şüphesiz alimleri değerli kılan onların bu misyonudur. Bu misyondan asla taviz vermemişlerdir.” dedi.

“Açılan medreseler alimlerin bıraktıkları miras hanelerdir”

Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar yaptığı konuşmada; “Alimler peygamberlerin varisleridir. Acaba alimlerin varisleri kimlerdir. Bütün alimler peygamberlerden birer miras almışlardır. Acaba bu mirası kendinden sonraki mirasçılarına nasıl bıraktılar. Bu sorgulamayı doğru yapmak icap eder. Alimin sonrasındakilerine miras bırakabilmesi için önce onunla amel etmesi ondan sonra da öğretmesi gerekir. Şuan da burada dünyanın dört bir yanında açılan medreseleri alimlerin bıraktıkları mirashaneler olarak görüyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısından sonra Suriyeli Molla Said, Molla Emin Ulutaş ile Molla Zeki Bilgin birer konuşma yaptı ve Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol’un yaptığı duayla program son buldu.

Medresenin mescidinden öğle namazı kılındıktan sonra medresede hazırlanan öğle yemeği misafirlere ikram edildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.