banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

işadamı Mehmet Konuş Mardin'de okul açtı

 Mardin merkez Artuklu ilçesinde hayırsever işadamı Mehmet Konuş ve eşi tarafından yaptırılan “Elifana Mehmet Konuş İlkokulu” düzenlenen törenle açıldı.

Okulun açılışı ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ, il protokolü, iş adamları, STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti. Vali Taşkesen, “17 milyonluk bir eğitim ordumuz var. Bunlardan 16 milyonunu öğrenciler oluşturuyor. Hollanda, Yunanistan, Bulgaristan gibi birçok ülke nüfusundan daha fazla sadece öğrencilerimiz var. Bu eğitim ordumuzun beklentileri karşısında ağır bir yükün altında olan eğitim sistemimiz var. Bu eğitim sistemi üçlü bir saç ayağına oturuyor. Eğitim aslında evde başlıyor. Bakınız öğrenci ve velilerin sorumluluklarıyla ilgili kısa bir anekdot aktaracağım. Zaman zaman kamuoyuna da yansıyor. Japonlar sorumluluklarını yerine getiremedikleri durumda bırakın görevlerinden istifa etmeyi hayatlarından istifa ediyorlar. Japonya’ya yaptığımız bir ziyarette bunu okul müdürüne sordum. Tabi çok şaşırdı ve şu cevabı verdi: ‘Çocuk bize geldiği zaman sorumluluk bilincini alarak geliyor. Bu yüzden işimiz çok daha kolay oluyor.’ Çocuklarımıza madden refah sağlama konusunda hiçbir sıkıntımız yok ama manevi yön çok tartışılır. Aileler, kaliteli beraberlik ve birlikteliğe çok önem vermesi gerekiyor. Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak onlara sevgimizi hissettirmemiz lazım. 2014-2015 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor ve bu okulun yapımında emeği geçen Konuş ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ ise eğitim merkezlerinde yetişecek olan öğrencilerin ülkenin ekonomisine, bilgisine ve birikimine katkı sağlamalarını arzu ettiklerini söyledi. Akdağ, “Bu güzel eserlerin hayat bulması için okul temelli mesleki gelişim projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Bu proje okulla öğrenciyi, veliyle okulu, idare ile okulu birleştirecektir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Vali Taşkesen ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.