banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

İntörn doktorlara sertifika verilecek

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin amfisinde intörn doktorlara “İş Güvenliği Eğitimi” düzenlendi. Beş gün sürecek olan eğitimin sonunda İntörn doktorlara sertifika verilecek.

5 gün sürecek olan ve toplamda 20 saat verilecek eğitim sonunda intörn doktorlara sertifika verilecek. Her branşta uzman kişilerce verilecek olan eğitimde, 19 konu ve 15 eğitimci 5 gün boyunca intörn doktorları bilgilendirecek.

İş Sağlığı Güvenliği Kanunu kapsamında verilen eğitimde genel iş sağlığı ve güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıkların sebepleri ve işyerlerindeki riskler, kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri, korunma ve tekniklerinin uygulanması, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı hakkında doktorlar bilgilendirildi.

Aynı zamanda yasal mevzuat ile ilgili bilgiler, işyerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, kişisel koruyucu alet kullanımı, ekranlı ekipmanlarla çalışma, uyarı işaretleri, kimyasal, fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen gibi konular hususunda bilgiler verildi. (M. Zeki Aygur-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.