banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

'İnsan hayatında olumlu etkisi olmayan eğitimin sorgulanması gerek'

Muş’a yeni atanan öğretmenlere “Çevreye Uyum Eğitim Semineri” verildi. eğitim seminerinde konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, insan hayatında olumlu değişiklikler yapmayan eğitimin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Muş Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen seminere Muş Valisi Seddar Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Seminerde öğretmenlere hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, eğitimin insan hayatındaki etkilerine değindi.

İnsan hayatı üzerinde olumlu değişiklikler yapamayan eğitimin sorgulanması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, “Eğitim; insanın kendini gerçekleştirebilmesi, geliştirebilmesi, başta kendine faydalı, iyi insan olabilmesi, daha sonra ailesine, içinde yaşadığı topluma bir katkı sunabilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklikler olarak değerlendiriyor ve öyle görüyoruz. Aksi halde insan davranışlarında olumlu yönde değişiklikler olmuyorsa, yaptığımız eğitimin tekrar sorgulanması gerekir.” dedi.

“Eğitim, aynı zamanda insanlara incelik, nezaket ve zarafet öğretmeli”

Eğitimin insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğrettiğini ifade eden Yavuz, “Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır. Eğer kalplerimiz yumuşamıyorsa, merhamet ve şefkat duygularımız gelişmiyorsa yine eğitim sistemimizde bir sorun var demektir. Dolayısıyla eğitime sadece insanların bilgi yüklendiği ve bilgiyi de taşıdığı bir anlayışla bakacak olursak bugün dünya üzerinde yaşadığımız sorunlarla karşılaşırız.” diye konuştu.

“Herkes çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip”

Herkesin çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahip olduğunu, hiçbir öğretmenin çocukların zihinlerini bulandırmaya hakkının olmadığını vurgulayan Yavuz, “Sizlerden ricam, okulların siyaset meydanlarına, siyaset mekânlarına döndürülmesine asla izin vermeyin. Çünkü benim çocuğumun zihnini bulandırmaya hiçbir öğretmenin hakkı yok. Çocuğumu ben istediğim gibi yetiştirme hakkına sahibim. 10 yaşındaki çocuğu şu veya bu düşünceye yönlendirmek öncelikle o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür. Onu iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmek, daha sonra belirli bir yaş olgunluğuna geldiğinde de kendine göre bir düşünce tarzı benimsemesi en doğalı ve en doğru olanıdır. Onun için başınız dik bir şekilde görevinizi yerine getirin. Karşılaşacağınız en küçük sorun da yanınız da olacağımızı bilmenizi isterim. Bu vesile ile yeni görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

2 gün süren eğitim semineri, Muş’un tanıtımını yapan video gösteriminin ardından sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.