banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İmam hatibe olan yoğun ilgiye bina yetmedi

MUŞ - Muş’ta imam hatip lisesine olan yoğun ilgiye, okul binası karşılık veremeyince yeni bir bina daha yapıldı. Kapasitesinin 2 kat üzerinde öğrenciye eğitim vermeye çalışan okul, Pazartesi gününden itibaren yeni binaya geçilmesiyle normal eğitimine dönecek.

Son yıllarda imam hatip liselerine yoğun ilgi olduğunu söyleyen Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Kasım Aktaş, talepleri karşılama noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Talep çok olunca ek bina yapıldı

Talebi karşılamak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Aktaş; “Yoğun ilgiye binamız yetmeyince biz de ikili öğretim vermek zorunda kaldık. Bunun üzerine Bakanlık, Muş Anadolu Selahaddin Eyyübi İmam Hatip Lisesi isminde yeni bir bina yaptı. Öğrencilerimizin bir kısmı orada bir kısmı ise bu binamızda kalacak şekilde, Pazartesi gününden itibaren öğrencilerimizi ayırıyoruz. Öğrencilerimiz böylelikle normal eğitime dönecek ve daha kaliteli bir eğitim alacak.”dedi.

İmam hatibe olan talepleri geri çevirmemek için verdikleri mezun sayısının çok üzerinde kayıt almak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Aktaş, “Geçen sene 113 mezun verdik, bu yıl 85 mezun vereceğiz fakat bu yıl aldığımız kayıt sayısı da 720’dir. Muş’un diğer ilçelerine de imam hatip okulları yapılacak. Bu okullar yapıldığında biraz daha rahatlamış olacağız. Bizim şuan 20 dersliğimiz var. İkili öğretim yaptığımız için 40 dersliğe ihtiyacımız vardı. 20 dersliğimizi yeni yapılan binamıza gönderiyoruz.”şeklinde konuştu.

“Veliler çocuklarının hem dinini hem de dünya ilimlerini öğrenmesini istiyor”

İmam hatiplere olan ilginin sebebini de değerlendiren Aktaş, “Veli istiyor ki; çocuğu hem dinini hem dünyasını beraber öğrensin. Bizim veliden aldığımız mesaj bu. Veli çocuğum ne yapacaksa yapsın, ama dinini bilsin, diyor. Kur’an-ı öğrensin. Kendi kabiliyeti nispetinde Kur’an-ı Kerimin mesajını alsın. Siyer-i Nebeviden maddi ve manevi olarak alacak dersleri alsın, istiyor. Çünkü din, fıtratın ihtiyacıdır. Demek ki insanlar bu ihtiyacını tatmin etmek istiyor.”diye belirtti.

Aktaş, velilere ise şu tavsiyelerde bulundu: "Eğitimin 3 ayağı vardır; öğretmen, öğrenci ve veli. Öğrenci bunun merkezindedir. Veliler, çocuklarının eğitimleri ve öğretmenleri yönlendirme konusunda bize yardımcı olsunlar. Okula gelsinler, sık sık çocuklarını sorsunlar. Öğrencinin; velinin kendisi için okula geldiğini bilmesi bile onda ciddi manada bir motivasyon sağlıyor”

Geçen yıl ikili eğitime rağmen üniversiteyi kazandırma noktasında okullarının yüzde 52'lik bir başarıya imza attığını vurgulayan Aktaş, normal eğitime dönülmesi halinde hem mesleki alanda, hem de diğer alanlarda daha büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.