banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İlci Eğitim Camiasıyla Tanışma Toplantısı Yaptı



Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen tanışma toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile tüm Anaokulu, İlk, Orta ve Lise Okul Müdürleri katıldı.

Okul müdürlerine ’Hoş geldiniz. ‘’ diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; ” İlimizde yapacağımız çalışmalarda ekip anlayışı içinde milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan iyi insan yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımızı sadece yarışa sokmak değil bu çocuklara saygınlığın, sevginin, paylaşımın, dayanışmanın, adalet duygusunun disiplinli bir şekilde yerleştirilmesi noktasında onlara bir yol haritası çizerek insanî, evrensel değerler kazandırmaya çalışacağız. Eğitimin bir ekip işidir, herkesin üzerine düşen görevi yapması halinde başarı kendiliğinden gelecektir. Eğitimdeki başarı siz okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz kısaca eğitime hizmet eden çalışanlarımızla olacaktır. Çünkü bu çocuklar bizim, bu ülke hepimizin. Ülkemizi aydınlık ufuklara götürmek için elbirliği ile insanımızın eğitimine yoğunlaşmak zorundayız.

İlci konuşmasına, devam eden ve hazırlanacak olan projelere dikkat çekerek idarecilerin projelerde fazlasıyla yer almaları için gayret göstereceklerini belirterek şöyle devam etti:

“Okullarımızdaki projelerimize devam edeceğiz. Eğitimde verimliliği artırma projesi, Değerler eğitimi projesi, Avrupa Birliği projeleri, Kız Çocuklarının Okullaşması Projesi ve TÜBİTAK ile Kalkınma Ajansı Projeleri ile okullarımıza katkı sağlayalım. İdareciler olarak Müdür yardımcılarımızı ve öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışalım. Bakanlığımızın başlattığı projeler ile birlikte, Şanlıurfa’ da yenileşme hareketinin başlatıldığını ve başlatılan yenilikleri takip edebilmek için öncelikle kendimizi yenilememiz lazım. Bu noktada bütün projelere açık olacağız. Bu bağlamda kaliteli verimli ve performansı yüksek başarılı ve yenilikleri teşvik ederek başarı gösteren her bireyleri desteklemeliyiz. Başarı için ekip çalışması en önemli unsurumuzdur. ”dedi.

İlci, okullarda görev yapan öğretmenlerin yaptığı ve yapacağı projeleri destekleyerek öncülük edeceklerini ifade ederek “Okullar Hayat Olsun projesi ile okullarımızı, vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Böylece okullarımızı vatandaşlarımızla daha da yakınlaştıracağız. Bunu yaparken siz okul idarecilerine ve çalışanlarına ihtiyacımız var. Başarı ve çalışmaların sürekliliği ancak özverili bir ekiple olacaktır’’

İlci “bizim burada bulunuş sebebimiz bir tanışma bir karşılıklı diyalog kurup problemleri birinci ağızdan dinleme okul müdürlerimizi varsa yaşamış olduğu problemleri burada bulunan bütün Müdür yardımcılarımız ve şube Müdürü arkadaşlara aktarma için buradayız. 22 yıldır görev yapmakla şeref duyduğum eğitim camiasının dünü bugünü ve yarını toplum bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu tarihsel süreç bize geleceğimizin

teminatı olan ve eğitim kurumlarında yetiştirdiğimiz gençleri çağdaş bir gelecekle ve gelecekte var etmenin yolunu kaliteli verimli ve performansı yüksek başarılı eğitim ortamlarında geçirmek olduğu öğretmiştir. Türkiye’nin odağında bulunan ve her bakımdan kredisi yüksek olan Şanlıurfa ilimizin eğitim kurumlarını yeni rekabet ve geleciğin öncüsü olarak adlandıran yönetim anlayışı ile yöneterek insanımızın ve kurumlarımızın geleceğe uyumlu sağlama amacındayız. Bu yüksek idealleri güden her yönetim gibi biz de verimlilik ve kalite alanında yapılan çalışmalardan esinlenerek kalite ve verimlik uygulamalarını önemseyen kaliteyi yaşam ve ahlak birimi olarak gören rekabetçi kalite ve verimlilik konusunda yönetimle paydaş hedef ve sorumlukları birleştiren yenilikçiyi önemseyen risk alan katılımcı yönetim anlayışını ön gören bireysel yetenekleri önemseyen bürokrasiyi kontrol eden yeni teknolojiyi destekleyen kararların bilinmesi yaşanması ve yaşatılması azmindeyiz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin konuşmasının ardından komşumuz Suriyeli vatandaşlara yapılacak yardım kampanyasını tanıtan sunuyu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci düzenlenen tanışma toplantının sonunda tüm okul müdürlerinin elini sıkarak başarılar dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.