banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İlahiyat eğitiminde Türkiye'de bir ilk

 Mardin’de İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanlığına bağlı olarak yürütülecek ve Temel İslâm Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslâm Tarihi ve Sanatları gibi konuların ele alınacağı programa yurdun farklı kesimlerinden kayıt yaptıran öğrenci sayısının 120 olduğu bilgisini verildi.

 İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, eğitim dilinin yüzde 100 Arapça olduğunu ve öğrencilere bir yıllık zorunlu Arapça hazırlık sınıfı uygulanacağını belirtti.

Etik ve estetik değerlere sahip, bilgili ve mesleki açıdan yetkin ilahiyatçıların yetiştirilmesi vizyonu ve aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olarak uyguladığı eğitim dili ve özgün programıyla dikkat çeken Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi, kendi alanında tanınmış yetkin yerli ve yabancı uyruklu öğretim üyelerinden oluşan bir akademik altyapıyla eğitim verdiğini kaydedildi.  

Ağırakça, eğitim diliyle ilgili olarak şunları söyledi: “Arapça kaynaklara rahatlıkla ulaşabilen ve bu dili konuşabilen akademisyenler ile yurt içinde ve yurt dışında önemli araştırmaların yapılmasına, uluslararası ilmi toplantılarda konularını rahatlıkla anlatabilecek elemanların yetişmesine, akademik çalışmalarını Arapça yazabilecek araştırmacıların hazırlanmasına vesile olacaktır.”

Farklı inançların barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı bir şehir olan Mardin’de konumlanan Artuklu Üniversitesinin,  bu coğrafyada bulunan farklı kültürel çeşitlilik açısından önemli avantajlara sahip olduğuna işaret ederek sözlerini sürdüren Ağırakça, fakültenin, bu kültürel ortama kazandıracağı ve bu ortamdan alacağı büyük kazanımları olacağını söyledi.

Öğrencilerin İlahiyat Bilimleri Lisans Programından mezun olabilmek için bitirme tezi hazırlama zorunluluğunun yanı sıra isteğe bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülükler ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda staj yapma imkânı verilecek

“Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği “ ve “Türkiye Diyanet Vakfı “ tarafından toplam 20 öğrenciye burs verileceği, aynı zamanda Lisans yerleştirme sınavında ilk 5000’e giren ve Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesini tercih eden 20 İmam-Hatip Lisesi 1.sine karşılıksız olarak aylık 250 TL burs ve yurt hizmeti de sağlanacağı öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.