banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

İbrahim Coşkun yeniden Eğitim Bir-Sen Başkanı Seçildi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen)’de bugün kongre heyecanı yaşandı. GAP TEAM Konferans Salonu’nda yapılan 6.Olağan kongrede mevcut başkan İbrahim Coşkun tek liste halinde gitti. Oyların büyük çoğunluğunu alan İbrahim Coşkun güven tazeledi.

“VAR OLAN SORUNLARI ÇÖZMEK NOKTASINDA GAYRET EDECEĞİZ”

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, yeni yönetimle sorunlara çözüm bulacaklarını ifade ederek, “Tüm üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizim de buradaki amacımız üyelerimizin özlük ve haklarıyla ilgili mücadelemizi devam ettirmek. Yeni dönemde hep beraber el ele vererek hem Şanlıurfa’nın eğitimine katkı sunmak hem de Türkiye genelinde yeni yönetimimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Zaten daha önce de yaptıklarımız ortadadır. İnşallah daha güçlü bir şekilde daha birlik ve beraberlik içerisinde 12 bin üyemizin hem sayısını arttırmak hem var olan sorunlarımızı gidermek amacıyla üzerimize düşeni fazlasıyla yaparak daha fazla yükün altına elimizi koyarak var olan sorunları çözmek noktasında gayret edeceğiz” dedi.

“ÖĞRETMENİN DEĞERİNİ ARTTIRACAK ÇALIŞMALAR YENİ DÖNEMDE OLACAK”

Başkan İbrahim Coşkun, öğretmenin değerini arttıracak çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Önceden yaptıklarımız vardı ve yeniden yapacaklarımız da var. Bu konuda özellikle sendikadan beklentiler nedir, üyede memnuniyeti arttırıcı çalışmalar üzerinde duracağız. Urfa’daki sözleşmeli öğretmen sayısı artık 10 binlere ulaştı. Bunun da artacağı görünüyor. Temennimiz bir an önce bu sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasıdır. Ama bu şekilde devam ederse dahi bir komisyon kurarak bunlara yönelik çözümlerle ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. İleri de Harran Üniversitesi’ndeki akademisyenlerle birlikte Urfa’nın eğitim kalitesini, eğitim sorunlarını nasıl aşabiliriz, ne tür sorunlarımız var, ne tür çözüm önerileri üretebiliriz bu tür şeylere değineceğiz. Çünkü sendikanın varlık sebebi budur. Saf ücretlerle değil özlük haklarının iyileştirilmesi gibi haksız ve hukuksuzlar üzerinde durmak gibi çalışmalarımız olacak. Öğretmenin değerini arttıracak çalışmalar yeni dönemde olacak. Ne kadar mutlu bir eğitim kitlesi oluşturabilirsek o kadar eğitime daha katkı sunacak insanlarla beraber iş yaparak Urfa’mıza ve Türkiye’mize yeni Eğitim Bir-Sen yönetimini sunmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.(Ruha Haber Ajansı) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.