banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Hܒde Çocuk Üniversitesi Kuruldu

Toplumun her kesimindeki çocukların gelişimini desteklemek, tüm çocuklar için fırsat eşitliği yaratmak, bilimin eğlenceli yüzü ile çocukları tanıştırmak, çocukların üniversite ortamında yaşayarak, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, anne ve babalara çocuk gelişimi konusunda danışmanlık sağlamak gibi amacıyla kurulan Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Harran Çocuk Üniversitesi kuruldu.
Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun da takip ettiği, kurulması yönünde çaba ve gayretler sarf ettiği çocuk üniversitesi, kendi alanında bölgede tek olma özelliğini taşıyor.
Harran Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ile ilgili Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak çalışmalar için bir protokol imzalandı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin imzaladığı protokol töreninde, Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç.Dr Hülya Karataş, Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim, Sanat Merkezi Müdürü Haydar Galip’te hazır bulundular.
İmza töreninde bir konuşma yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu;
“Öncelik İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şanlıurfa Valiliğine ve katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.
Şanlıurfa çocuk nüfusunun en fazla olduğu bir ildir. Çocuk üniversitesi anlamında çocuk araştırma merkezi kurarak avantajlı-dezavantajlı çocukları üniversitenin imkânlarını kullanarak bu çocuklara üniversitenin ne olduğunu anlatarak kamu kurum ve kuruluşlarla geliştireceğimiz projelerle bu işi daha da geliştireceğiz.
Bu konuya baştan beri emeklerini esirgemeyen milletvekilimiz Sayın Zeynep Karahan Uslu hanım’a da teşekkür ederim” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.