banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

HRÜ’den Lise Öğrencilerine Yönelik Seminerler Dizisi


Bilim ve teknoloji alanlarına ilgisi olan öğrencilerin, kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirmek amacıyla böyle bir seminer dizisi başlattıklarını söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak, eleştirel ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını tanımaları, onların düşüncelerini eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak istesik. Bir de bu öğrencilerimizi kabiliyetleri doğrultusunda, kendi medeniyet değerlerinin farkında olarak yetişmelerini ve yükseköğretime hazırlanmalarına katkı sağlamayı amaçladık” dedi.
Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerince sunulan seminerlerde, Deprem ve Depremden Korunma Yolları konusunda Doç. Dr. M. Sait Şahinalp, Türk İslam Tarihindeki Matematik Âlimleri konusunda Yrd.Doç.Dr. Feyza Yalçın, Türk Edebiyatının Tarihsel Dönemleri konusunda Prof. Dr. Kaplan Üstüner, Müzelerin Tarihi ve Eğitimdeki Önemi konusunda Yrd.Doç.Dr. Hacer Çoruh, Nanoteknoloji  konusunda Yrd.Doç.Dr. Numan Gözübenli,  Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar konusunda Doç.Dr. Yusuf Kurt tarafından sunumlar yapıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.