banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hilvan’da TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı



 Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır.
TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.
Programa İlçe Kaymakamı  Ahmet ÖZAY, İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali BAYIK, İlçe Emniyet Müdürü Yunus AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehti TURGUT, Daire Amirleri, Esnaf Oda Başkanı Ömer SALGIN, Öğretmen, öğrenci ve Hilvanlı vatandaşlar katıldı.
Bilimin önemi ile ilgili konuşmaların yapılmasının ardından folklor ve müzik dinletisi gelen misafirlere sunuldu. Bu projelerin oluşumunda desteklerini esirgemeyen Hilvan Kaymakamı  Ahmet ÖZAY, İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali BAYIK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehti TURGUT ve emeği geçen öğretmenlere plaket verilmesinin ardından, İlçe Kaymakamı  Ahmet ÖZAY yaptığı konuşmasında; “Öncelikle böyle bir çalışmayı yapan ve desteklerini esirgemeyen tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Yunus ne güzel söylemiştir “ilim kendin bilmektir” sözüyle ilimin önemine vurgu yapmıştır. Her insan kabiliyet sahibi olarak yaratılmıştır. Bu kabiliyetlerini öne çıkarmak gerekir. Burada amaç öğrencilerimize bilime ilgi duymalarını sağlamaktır. Böylece üreten, sorgulayan, araştıran bir nesil yetiştirmek amaçlanmıştır. Hilvan da bu tür programların ve aktivelerin çoğaltılması gerektiğini burada belirtmek isterim”. diyerek konuşmasını sonlandırdı. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları projelerle ilgili sergi gezildi. Özverili bir şekilde öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları çalışmalar, gelen misafirler tarafından büyük ilgi gördü.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.