banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Okur Yazar Buluşmaları adlı konferansta bir araya geldiler


Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca katıldı. Saat 09.00 da başlayan konferansa ilçe Kaymakamı Ahmet Özay, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta eğitimin önemi, okuma, yaşama ve hayatta karşılaşılabilecek sorun ve çözümler hakkında konuşan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca, eğitimin beşikten başlayıp mezarda sona erdiğini belirtti.

Bilgiye hâkim olanın dünyaya hükmedeceğini söyleyen Çamlıca, "Kitap okumayı hayatınızın bir parçası haline getirin bizim milletin en büyük yanılgısı budur bizim millet eğitimi diploma almak diye zannediyor. Bilgiye hâkim olan dünyaya hâkim olur bu dünyaya hükmeden medeniyetlerin ortak özelliğidir." dedi.

Gençlerin Sosyal medyada yaptığı yanlışları ve sonunda yaşanan sorun ve sıkıntılara de değinen Çamlıca, "Bu günün gençleri İnternetten evleniyorlar Twitter da kavga ediyorlar, Facebook da boşanıyorlar. Gençler için sevgi aşk evlilik gibi kavramlar dizilerden öğreniliyor." ifadelerini kullandı.

Çamlıca, konuşmasında Hz Peygamberin hayatından kesitler sunarak, "Peygamberimiz 5 tane evlat acısı yaşamış.  Allah Peygamberlere bile torpilli bir hayat yaşatmamış kimisini hastalıkla, annesiyle babasıyla, eşiyle, çocuklarıyla imtihan etmiştir. Zorluk ve sıkıntıları hayatın bir parçası olarak bilir hayata böyle bakarsanız en ufak sıkıntılarda yıkılmazsınız aksi takdirde en ufak sıkıntılarda hayata küsersiniz" şeklinde konuştu.

Çamlıca son olarak şunları kaydetti: "Canınız Çok daraldığı zaman çok bunaldığınız zaman size sahip çıkacak en az bir tane komşu veya akrabanız var mı diye bir anket yapılmış yüzde 80 ile 90 Türkiye’de ki Büyükşehirler Avrupa'dakilerden çok daha üstün çıkmış. Oraların artıları çok olmakla beraber bizim insani değerlerimiz hala onlardan çok daha iyidir. Ama ben hep şunu savunurum biz var olan bu insani değerlerimizi bilgiyle bilinçle çağın ihtiyaçlarına göre yeniden kafa yorup modern çağın diline dönüştürmeye kafa yormak zorundayız."

Konferans Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’nın yazdığı kitaplarla ilgili öğrencilerin okuyup merak ettikleri sorular ile birlikte öğrencilere verilen hediyelerle son buldu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.