banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Hilvan İmam Hatip’te Çocuk Şenliği


Hilvan İmam Hatip Lisesinde düzenlenen şenlikte Vali Celalettin Güvenç’e Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri eşlik etti.

17 okuldan 2 bin 500 öğrencinin ve öğretmenlerin katıldığı 23 Nisan Çocuk Bayramı haftası şenliklerinde çocuklara seslenen Vali Celalettin Güvenç, baharın ve yazın güzel havasında pırıl pırıl çocukları görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Sevgili gençler, bütün gücümüzle sizleri daha iyi eğitim alması, daha iyi şartlarda yaşaması, ülkemizin gelişmesi, okullarımızın güzelleşmesi için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki sizlerde bu emekleri annelerin, babaların, öğretmenlerin fedakârlıklarını boşa çıkarmayacak, güzel şeyler üretecek; iyi, güzel insan olacak, çok çalışacak ve Türkiye’yi daha da büyüteceksiniz” dedi.


Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatıyla 23 Nisan Çocuk Bayramı haftası münasebetiyle çocuk şenlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ise, öğrencilerin bayramı adına yakışır bir şekilde eğlenerek kutladıklarını söyledi. Çocukların yoğun bir çalışma döneminin ardından bu eğlenceyi hak ettiğini Kaymakam Sezer, öğrencilerin derslerine çok çalışıp başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da öğrencilerin yoğun bir eğitim ve öğretim döneminin sonunda bu şenliklerde doyasıya eğlenmelerinin kendisini sevindirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından çocukların gösterileriyle şenliklere devam edilerek, skeçler, halaylar, spor hareketleri gösterisi sergilenirken, öğrenciler türkü de seslendirdi. Gösterilerden sonra okulların açtığı stantları gezen Vali Güvenç, şenliklere katılan öğrencilerin tamamı için kaymakamlık tarafından verilen yemekten dağıttı.

Daha sonra şenlikte yer alan öğrencilerle birlikte şenlik halayı çeken Vali Güvenç, Hilvan Kız Meslek Lisesine geçerek burada SODES tarafından desteklenen Kültür ve Sanat Salonları Projesi kapsamında çok amaçlı salonun açılışını yaparak, kız öğrencilerin seslendirdiği konseri dinledi.

Hilvan’da eğitim öğretim gören ilkokul 2. sınıf öğrencilerinden oluşan ve 6 ay gibi kısa zamanda gitar, elektro gitar ve batari çalmayı öğrenen kız çocuklarının verdiği konseri dinleyen Vali Celalettin Güvenç, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Öte yandan şenlikler kapsamında her okula tişört, forma ve şapka dağıtılarak, çeşitli yarışmalarda dereceye giren 350 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.