banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Hilvan İmam Hatip Ortaokulundan münazara etkinliği

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde yürütülen ‘Münazara Etkinlikleri’ kapsamında bir program düzenlendi.

Program Büşra Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve okul müdürleri de katıldı. Öğrenciler, münazarada televizyon, internet ve sosyal medyanın arkadaş ve aile ilişkilerinde yararlı mı yoksa zararlı mı olduğunu tartıştı.

Televizyonun zararlarıyla ilgili yapılan münazarada Betül Yüksekyayla adlı öğrenci, bütün günü televizyon başında geçirenlerin bağışıklık sisteminin zarar gördüğünü belirtti. Yüksekyayla, “Günümüzde artık çok rahat etkisini gösteren şiddet, uygunsuz ve seviyesiz programlar insanları psikolojik rahatsızlıklara götürebilmektedir. Bu ise bilinçsiz ve geri kalmış bir topluma hazırız demek anlamına gelir.” dedi.

Ayrıca Yüksekyayla, televizyonun insanı gerçeklerden koparıp hayalciliğe yönelttiğini, internetin ise şu anda her evde bulunmakta ve internette kötü yayınlanan resimler ve haberler olduğunu, bu nedenle insanların internetle uğraşmaktan birbirlerine selam veremeyecek hale geldiğini söyledi.

Münazarada bulunan bir diğer öğrenci Esra Cidal da Araf Suresi’ni örnek göstererek israf hakkında konuştu. Cidal, “Bu surede Allah, israf etmememiz gerektiğini ve Allah’ın israf edenleri sevmediğini görüyoruz. Peki, televizyon izlemek bir zaman israfı değil midir?” dedi.

Televizyonun zararlarına başka bir açıdan değinen Merve Nur Aydın adlı öğrenci ise “İngiltere de yapılan bir araştırmaya göre çok televizyon seyreden çocukların IQ’leri, az televizyon seyreden çocuklara göre daha düşük bulunmuştur. Ayrıca televizyon seyreden çocuklar bu nedenle hiç derse de ilgi göstermemektedir.” diye belirtti.

Programın sonunda ayrıca mevlit kandili münasebetiyle 5. Sınıf öğrencileri, Din Kültürü Öğretmenleri eşliğinde Peygamber efendimiz için ilahiler okudu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.