banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Van İl müftüsü Nimetullah Arvas, İpekyolu ilçesinde bulunan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Her hafta farklı bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Müftü Arvas, bu kapsamda bu hafta İpekyolu Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Öğrencilerle bir araya gelen Müftü Arvas, her Peygamberin bir meslek sahibi olduğunu ifade ederek, “Peygamberler sanatla, ticaretle ve ziraat ile iştigal ederek insanlığa örnek olmuşlardır. Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde medeniyetlerin oluşmasında, insanların refaha kavuşmasında Peygamberler hep örnek insan olmuşlardır. Mesela Kur’an-ı Kerim'de isimleri zikredilen Peygamberlerin her biri, bir meslekle birlikte insanlığa rehberlik yapmışlardır. Mesela Hz. Nuh (as) ve Zekeriya (as) marangozluk, Hz. Davud (as) demircilik, Hz. Şit (as) dokumacılık, Hz. İdris (as) terzilik, Efendimiz (sav) ticaret ve hayvancılıkla uğraşmış,  hatta ticaretle uğraşırken emin sıfatıyla anıldığı bilinmektedir. Diğer Peygamberlerin   her biri birer meslekle uğraşarak, öğreterek insanlığa çığır açmışlardır. Sizler de sanat ve teknik eğitimini veren bir okulda okuyorsunuz. Bir nev’i Peygamberlere ait olan mesleklerle uğraşıyorsunuz. Bu nedenle sizler bahtiyar kimselersiniz” dedi.

Okul yöneticilerini de ziyaret eden İl Müftüsü Arvas,   öğrencilere çeşitli kitaplar hediye etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.