banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Hediye kabul etmeyen fedakâr öğretmenler

Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinin TEOG sınavlarına hazırlanmaları için gecelerini gündüzlerine katan fedakâr öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler gününde öğrencilerinde hediye kabul etmedi. Öğretmenler, kendileri için en büyük hediyenin öğrencilerinin başarısı olduğunu söyledi.

Karlıova Hüseyin Hüsnü Tekışık ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerinin 25, 26 Kasım'da girecekleri TEOG sınavları nedeniyle okulun öğretmenleri  gece geç saatlere kadar öğrencilerine ders veriyor. Öğrencilerine saat 17.00 ile 20.00 arasında ücretsiz ders veren öğretmenlerin bu tavrı büyük takdir topluyor.

Öğrenci velilerinden Özgür Değirmenci, çocuklarına mesai saati dışında kurs veren öğretmenlere teşekkür ederek, “Öğretmenlerimiz, çocuklarımız için evde eşini, çocuğunu yalnız bırakarak sadece çocuklarımızın başarısı için gece geç saatlere kadar okulda büyük fedakârlık gösterdiler. Özellikle ücretsiz bir şekilde, sadece çocuklarımız başarılı olsun diye bunu yapıyorlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Öğrenci velilerinden Mithat Bingöl, “Yaklaşık bir aydır Hüseyin Hüsnü Tekışık öğretmenleri hiçbir hak talep etmeden öğrencilerimizi gece yarılarına kadar çalıştırıyorlar. Bizler de onları ödüllendirmek istedik fakat öğretmenlerimiz bunu kabul etmediler.” diyerek öğretmenleri tu tavrından dolayı teşekkür etti.

Öğretmenlerinin fedakârlığını TEOG sınavındaki başarıyla boşa çıkarmayacağını söyleyen 8’inci sınıf öğrencilerinden Fahrettin Turgut, “Öğretmenlerimiz bizim için çok çaba gösteriyorlar. Başarılı olmamız için elinden gelen tüm gayretleri sarf ediyorlar ve biz de onları mahcup etmeyeceğiz. Öğretmenler günü dolayısıyla hediye almak istedik ama kabul etmediler. Öğretmenler günü hediyesi olarak TEOG sınavında başarımızı onlara hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bize verilecek en büyük hediye TEOG sınavında öğrencilerimizin başarısıdır”

Hüseyin Hüsnü Tekışık okul Müdürü Özkan Bingöl ise, “TEOG sınavları yaklaşınca öğrencilerimize daha büyük katkı sağlamak için neler yapabiliriz düşüncesindeydik. Öğretmen arkadaşlarıma mesai saatleri dışında öğrencilerimize kurs verebilir miyiz dediğimde hiç düşünmeden kabul ettiler. Hiç bir ücret karşılığı olmadan tamamen öğrencilerimizin başarısı için burada ailelerini yalnız bırakarak kurs verdikleri için onlara teşekkür etmek istiyorum. Okulumuza büyük yardımlar yapan Hüseyin Hüsnü Tekışık öğretmenimizin ruhuna uygun hareket eden bu öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin hediye almalarını bir gün öncesinden yasakladık. Bize verilecek en büyük hediye TEOG sınavında öğrencilerimizin başarısıdır.” açıklamasında bulunarak bütün fedakâr öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını söyledi.  (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.