banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hayati Harrani'de Defile, Sergi ve Sertifika Heyecanı

Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi’nde Sosyal Destek Programı(SODES)Projesi kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere “Katılım Belgeleri” düzenlenen törende verildi.

     Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi’nde SODES Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri düzenlenen törenle dağıtılırken kursiyer bayanların el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi.

       Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, M.Emin İzol ve birçok STK temsilcisi ile yüzlerce davetlinin katılımıyla düzenlenen törene miniklerin defilesi damgasını vurdu.

MİNİK MANKENLER BÜYÜKLERİNDEN TAM NOT ALDILAR

      Kursiyerlerin kendi elleriyle ürettikleri birbirinden güzel giysilerin sergilendiği defilede, podyuma çıkan miniklerin sergiledikleri performans büyük takdir topladı.

    İlk kez podyuma çıkıyor olmalarına rağmen büyüklerine adeta “Şapka Çıkartan” minik mankenler, davetlilerin büyük ilgisini çekti. Mankenleri oturdukları yerde uzun bir süre alkışlayan davetliler mankenlere 10 üzerinden tam not verdiler.

    Çocukları ilgiyle izleyen Vali Yardımcısı Seçilmiş, Belediye Başkanı Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba, minik çocuklarla bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmezken, miniklerle balon oynayan Belediye Başkanı Fakıbaba’ya çocukların gösterdiği sevgi seli ise görülmeye değerdi.

FAKIBABA:İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIYLA YOLA DEVAM EDİYORUZ

       Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, insan odaklı hizmet anlayışıyla yola devam ettiklerini belirterek, halkın istekleri doğrultusunda güzel projeler oluşturduklarını kaydetti.

      Süleymaniye, Hayati Harrani, Eyüpkent ve Ferahkent Mahallelerinde olmak üzere 4 ayrı noktada bayanlara yönelik hizmet veren bu merkezlerin sayıca yeterli olmadıklarını dile getiren Başkan Fakıbaba, bu sayının önümüzdeki dönemlerde artırılacağı müjdesini verdi.

    Fakıbaba, “Şanlıurfa Belediyesi olarak bayanlara yönelik hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. SODES Projesi kapsamında merkezde verilen kurslara katılarak mesleki beceri elde eden ve ekonomik özgürlüklerini kazanan bayanlarımızın bu başarısı bizleri oldukça mutlu ediyor. Ancak mevcut merkezlerimizin sayıca yeterli olmadığına inanıyorum. Sayısı 4 olan Kadın Destek Merkezlerimizi 8’e çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Topdağı, Ahmet Yesevi, Eyüp Peygamber ve TOKİ(Batıkent)’de açmayı düşündüğümüz Kadın Destek Merkezlerimizle birlikte kadınlarımıza daha iyi hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

   SODES Projelerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ise dezavantajlı sayılan Hayati Harrani Mahallesi’nde bu gibi merkezler sayesinde çok güzel hizmetlere imza atıldığına değinerek, bu konuda Şanlıurfa Belediyesi’ni ve Başkan Fakıbaba’nın şahsında tüm çalışanları canı gönülden kutladığını söyledi.

    Vali Yardımcısı Seçilmiş, Belediye Başkanı Fakıbaba, Eşi Gül Fakıbaba ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile diğer davetliler tarafından kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı ve okunan şiirlerin ardından serginin açılışına geçildi.

   Okuma yazma kursuna giderek okuma ve yazma öğrenen bayanların, sahnede artık şiir okuyor olmaları salondaki davetlilerin kısa süreli de olsa duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

FAKIBABA SERGİDEKİ ÜRÜNLERE HAYRAN KALDI

   Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi’nde Sosyal Destek Programı(SODES)Projesi kapsamında açılan dikiş nakış v.b beceri kurslarına katılan bayanların el emeği göz nuru ürünlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Fakıbaba, ürünlere duyduğu hayranlığı gizleyemedi.

   Kursiyer bayanların birbirinden güzel ürünlerini teker teker inceleyen Fakıbaba, defile ve serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.