banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

HARÜSEM ÇOCUK KAMPÜSÜ FALİYETLERİNE BAŞLADI (Videolu)

Şanlıurfa’ya atanan birçok öğretim görevlisinin şikâyetçi olduğu “çocuk eğitimi” konusunda var olan boşluğu doldurması beklenen HARÜSEM Çocuk Kampüsü Şanlıurfa halkının büyük beğenisini topladı.

REKTÖRLÜK KONUTU ÇOCUK KAMPÜSÜNE ÇEVRİLDİ

Geçmişte birçok akademisyenin, çocuklarının eğitimi yüzünden Şanlıurfa’yı terk ettiklerini dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bu giden akademisyenlerimiz yaşam standartları iyileştirilseydi belki de burada kalacaklardı. Bizde bu sebeple çocuk eğitimine yönelik akademik bir program hazırladık. Yer sıkıntımızı giderdik. Rektörlük konutu olarak bilinen binayı çocuk kampüsü olarak hizmete sunduk. Buradaki hedef hem personel hem de üniversite dışından bizi tercih edenlerin çocuklarına iyi bir eğitim verebilmektir” dedi.

“AMACIMIZ URFA’DA ÇIĞIR AÇMAK”

   Çağımız bilgi çağı olduğu için öğrenmeyi erken yaşta kavrayabilecek nesiller yetiştirmek için donanımlı çocuklar olmalarını sağlamak böyle bir kampüs açmayı uygun bulduklarını dile getiren Rektör Taşaltın: “ Burası sadece bir kreş olarak hizmet vermeyecek. İleride kreş seviyesini ilkokul, ortaokul, lise düzeyine hizmet verecek seviyelere yükseltmek istiyoruz. Fiyat konusunda elimizden geldiği kadar düşük fiyat uyguluyoruz. Çocuklarımıza ders olarak değil, oyun adı altında eğitim verilecek. Ahlaki ve dini eğitim ailelerin birinci önceliğidir. Urfa’mızda bu konuda çığır açabilirsek ne mutlu bize.  Gençleri eğitebilirseniz birer hazineye dönüşürler. Eğitimsiz nesil ülkesinin başına bela olur” diye konuştu.

Taşaltın,  Şanlıurfa’daki hizmet veren kreşlerin HARÜSEM Çocuk Kampüsü sayesinde kendilerini rol model olarak örnek alabilecek duruma geleceklerini söyleyerek; “İnşallah gelecekte daha da geliştiririz. Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HARÜSEM Çocuk Kampüsünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi başta olmak üzere, Zekâ Oyunları, İngilizce Eğitimi, Drama Eğitimi, Satranç Eğitimi, Müzik ve Sanatsal Eğitimler verilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.