banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Harran'da Çocuk Şenliği


Şenliklerde Vali Celalettin Güvenç’e Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.

Harranlı çocukların doyasıya eğlendiği şenliklerde Vali Güvenç ve beraberindeki heyeti Harran Kaymakamı Selami Yazıcı karşıladı. Şenlik alanına gelen Vali Güvenç, çocuklar için kurulan oyun alanlarında eğlenen çocuklarla vakit geçirdi. Animatörlerin de görev aldığı oyun alanlarında çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Minik öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisinin ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Güvenç, şenliği gerçekleştiren Kaymakama ve Belediye Başkanına teşekkürlerini ifade etti. Devlet ve milletin önemine değinen Vali Celalettin Güvenç, “ Bizim felsefemizde insanı yaşat ki devlet yaşasın, devlet insan ve millet için vardır. Milletlerin geleceği ise çocukla daimdir. Bu çerçevede Kaymakam Bey sağ olsun bugün baharın geldiği, memlekette barış rüzgârlarının estiği bu güzel günde Harran’daki çocuklarımızı topladı, çocukların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini söyleyen Vali Güvenç, “Devletin imkânları millette feda olsun. Millete her bir kuruşu ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu imkânları yol, su, okul, hastane ve bazen de böyle çocuklarımızın mutluluğu için harcıyoruz. Helal olsun, hep biriz beraberiz. Kaymakamıyla, belediyesiyle, valisiyle, muhtarıyla hep birlikte memleketimizi daha yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu programda emek veren Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen öğretmenlerimizi gördüm, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, bu çocuklara her şey helal olsun. Bizim inancımız gereği de çocuklar ve kadınlar emanettir,  saygıdeğerdir, gözümüz gibi onları korumamız lazım. Sevgi ile yetişen çocukların Türkiye’si çok daha büyük bir ülke olacaktır, buna inanıyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ise, Vali Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda Harran Çocuk Şenlikleri’nin ilkini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, 1350 ilkokul öğrencisine gün boyu eğlence düzenlediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtan Vali Celalettin Güvenç, Harran Kaymakamlığı tarafından belirlenen başarılı 25 yetim öğrencileriyle sohbet ederek onlara dizüstü bilgisayar hediye etti. Daha sonra Vali Güvenç çocuklara derslerinde başarılı olmaları nasihatini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.