banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Harran Üniversitesine Yabancı Öğrenci İlgisi!



İki yıl önce 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci almaya başlayan Harran Üniversitesi, bu yıl üniversite rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun girişimleri ile bu sayıyı 64’e çıkardı.
18’i bayan olan bu öğrenciler, Irak, Suriye, Kazakistan, Tacikistan, Ukrayna, Gine, Lübnan, Rusya, Kenya, Tanzanya, Yemen, Kongo, Kamerun, Afganistan, Suriye, Cubiti, Almanya, Irak, Filistin, Azerbaycan, İran, Ürdün, Türkmenistan, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyetleri, Gana, Kırgızistan, Filipinler gibi ülkelerden geldiler.
Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa’dan memnun oldukları gözlenen öğrenciler kısa zaman içinde arkadaşlarına uyum sağladılar.
Hükümet burslusu ve yabancı uyruklu öğrenci statüsünde gelen öğrenciler üniversitenin tıp, mühendislik, iktisat, ilahiyat, ziraat fakülteleri ve hemşirelik yüksekokulunda öğrenimlerini sürdürüyorlar.
Yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelip, sohbet eden üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu öğrencilerle birlikte yemek yeyip, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Üniversite rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu konu ile alakalı yaptığı açıklamada;

“2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanmıştır. Bugün itibariyle 64yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte olup bu sayının her yıl artacağını bekliyoruz. Ayrıca dünyanın önde gelen üniversiteleri ile işbirliği anlaşmaları yapmak suretiyle dünyayla entegre bir üniversite olma yolunda büyük mesafeler katettik.”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.