banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Harran Üniversitesine Rektör Atanması

 

Birinciler üçüncü oluyor
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından bu yana tam 34 üniversitede rektör seçimleri yapıldı. YÖK Erdoğan’a yolladığı 34 üniversitenin 12’sinin listesinde değişiklik yaptı. En çok oyu alıp birinci olan adayı ikinci ya da üçüncü sırada Erdoğan’a yolladı.

Dokuzda bir
Listesinde değişiklik yapılan 12 üniversiteden 9’unda Erdoğan en çok oyu alan aday yerine YÖK’ün birinci sıraya yerleştirdiği adayı atadı. Sadece Kafkas Üniversitesi’nde en çok oyu almasına karşın YÖK tarafından ikinci sıraya konan Sami Özcan, Erdoğan tarafından atandı.

Harran Üniversitesinde de gelenek değişmeyecek mi?

YÖK Şanlıurfa Harran Üniversitesinden giden 6 kişilik listede'de 98 oyla seçimlerde birinci olan Mehmet İriradım'ı 1. sırada Cumhurbaşkanına gönderirken, 2. sırada 67 oy alan iki adayı es geçerek 4. sıradaki Abdullah Ekinci'yi 2.'ci, 5. Sıradaki Ramazan Taşaltın'ı ise 3. sırada Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

İŞTE SEÇİM TABLOSU

Rektör kim olacak?

Harran üniversitesinde merakla beklenen rektör atanmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kimde karar kılacağı kamuoyunda tartışılıyor. Üniversitedeki Eski Rektör Halil Mutlu'ya yakınlığı ile bilinen Rektör adayı Mehmet İriadam mı atanacak? Yoksa AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı Abdullah Ekinci ve Ramazan Taşaltın ikilisinden birisi mi atanacak?

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.