banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE KAYITLAR BAŞLADI


Üniversitenin Osmanbey yerleşkesi merkezi kafeteryada başlayan ve bir hafta boyunca devam edecek kayıtlar 06 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek.
Fakülte ve yüksek okulların kayıtlar tarihleri şöyle;
Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi 02 Eylül 2013 Pazartesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi 03 Eylül 2013 Salı
Ziraat Fakültesi,  Şanlıurfa Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Birecik Meslek Yüksekokulu, Viranşehir Meslek Yüksekokulu, Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu 04 Eylül 2013 Çarşamba
Şanlıurfa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Akçakale Meslek Yüksekokulu, Bozova Meslek Yüksekokulu, Hilvan Meslek Yüksekokulu 05 Eylül 2013 Perşembe
Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Siverek Meslek Yüksekokulu, Suruç Meslek Yüksekokulu 06 Eylül 2013 Cuma .

4524 öğrencinin kayıt yaptırması beklenen kayıtlarda tüm altyapılar hazır olup, öğrencilerin kayıt esnasında problemle karşılaşmamaları için gerekli tüm önlemler alınmış durumda.
Bu yıl % 95 lik bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, tercih edilmenin yanında üniversite olarak, ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlenip,  bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçti.
Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu kayıtla ilgili yaptığı açıklamalarında “kayıtlarımız bugün itibari ile başlamış bulunmakta. Öğrencilerimizin heyecanı bizi de heyecanlandırıyor, aileleriyle birlikte bizlerde o heyecan ve mutluluğu yaşıyoruz. Kayıt yapan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Aileler de merak etmesinler hepsi bizim evlatlarımız.
Gelecek öğrenciler için geçmiş dönemlerde olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminalinde danışma merkezi oluşturduk ve ulaşım aracımız servis hizmeti verecek.
Tercih edilmek güzel, bu tercihin yanı sıra bilimsel başarılarda da üniversitemiz güzel bir konumda. Tabi bu bize ağır bir sorumluluk yükleyip daha çok çalışmamızı gerektiriyor.” Dedi.
Birkaç ilçe meslek yüksek okulları hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyleyen rektör Mutlu, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle öğrenci sayılarının 20 bine ulaşacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.