banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE KARİYER PLANLAMA KONFERANSI

 Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansa, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Abdullah Çelik’in yaptığı konferansın konuşmacıları, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Vergi Müfettişi Enes Özkan, Vergi Müfettişi Yusuf Yıldırım, Arş. Gör. Mehmet Safa ve Arş. Gör. Erkan Nur oldular.

DİL EĞİTİMİNİ İKİNCİ PLANA ATMAYIN

Konferansın ilk konuşmacısı olan Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, kariyerle alakalı en önemli sürecin, hedef belirleme ve sabır olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik; “Türkiye’nin 80 milyon nüfusunun büyük bir oranını gençler oluşturuyor. Bu yüzden bir meslek edinmek hiç kolay değil ama planlı bir yol, sebat gösterilecek azimli bir çalışma sonucunda da başarıya ulaşabiliriz. Bu konuda İngilizce eğitimi çok önemli, dil eğitimini hiçbir zaman ikinci plana atmayın. Ayrıca gündemi takip etmekte çok önemli. Dünya ve ülkemizin meseleleriyle yakından ilgilenmelisiniz, mümkün ise bununla alakalı çeşitli programlar izleyin, bilimsel yayınlar okuyun ve çevrenizle iletişim halinde olun” diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

HERKESİN BİR KÜTÜPHANESİ OLSUN

Vali Yardımcısı Şenlik; “Kitap okumayı bırakmayın aksine herkesin bir kütüphanesinin olması gerekiyor. Kitap okumak bir sanattır, daha az uyuyarak kendinizi zinde hissedip daha çok boş vaktiniz olacak, bu vakitleri kitap okuyarak değerlendirmelisiniz” diye konuştu.

Kariyer günleri konferansında konuşmacılardan Vergi Müfettişi Enes Özkan, Maliye Bakanlığı kariyer sınavları, Vergi Müfettişi Arş. Gör. Erkan Nur Akademik kariyer sınavları, Arş. Gör. Mehmet Saya KPSS A ve B Grubu sınavları ve Talha Elmalı Mali Müşavirlik sınavları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Konferans, verilen plaket töreniyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Harran Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.