banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Suriyeli Çocuklar Doyasıya Eğlendiler - görüntülü

 

Osmanbey Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğin öncülüğünü Sağlık Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş yaptı. EL-Battani Kütüphanesi önünde oyun alanlarının kurulduğu ve yaklaşık 100 Suriyeli öğrencinin oyun oynayarak eğlendiği etkinliğe, Şanlıurfa Afat İl Müdürü Mahmut Sönmez, Geleceğe Destek Derneği Başkanı Mehmet Selam Uyanık ve Şanlıurfa Göç İdaresi Müdürü Ensar Şener katıldı.

23 NİSAN ETKİNLİĞİ OLARAK DÜZENLEDİK
Koordinatörlüğünü yaptığı organizasyon ile ilgili konuşan Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş, Suriyeli çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği düzenlediklerini söyledi.
100 Suriyeli öğrenciye etkinlik çerçevesinde Üniversiteye getirdiklerini söyleyen Hülya Karataş; “Harran Çocuk Üniversitesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kamplarda yaşayan Suriyeli sığınmacı ailelerin çocuklarıyla “100 Gülen yüz” etkinliğimizi geçekleştiriyoruz. Etkinliğimiz gün boyu sürecek, sabah sosyal etkinlikler başlayıp öğleden sonra biyoloji laboratuvarı gezisi ve yine spor etkinlikleri ile devam edecek. Bu etkinliğimize destek veren Afat İl Müdürlüğüne, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne, Geleceğe Destek Derneğine ve Üniversitemizin imkânlarını kullanmamıza imkân sağlayan Rektörlüğümüze çok teşekkür ederim” dedi.

YÜZ ÇOCUĞUMUZ ŞUANDA BURADA
Etkinliği tertip eden Harran Üniversitesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Afat İl Müdürü Mahmut Sönmez; “ Afat konaklama tesislerimizden Harran ve Akçakale de yaşayan Suriyeli çocuklarımızı buraya getirdik, Yüz tane çocuğumuz şuanda bu etkinliğin çerçevesinde eğleniyorlar” diye konuştu.

BUNDAN SONRASI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK
Çok güzel bir organizasyon gerçekleşiyor diyen Geleceğe Destek Derneği Başkanı Mehmet Selam Uyanık; “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, burada mutluluğu herkesin gözünde görüyorum, bu mutluluğun devamını diliyorum, böyle bir ortamı bize hazırladığı için özellikle Hülya Karataş hocama çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası çok daha güzel olacak İnşallah” dedi.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI HAYATA KAZANDIRMAK
Göçmenlerimizin hayata kazandırılması, topluma uyumunu sağlanması adına her türlü projeyi desteklediklerini söyleyen Göç İdaresi İl Müdürü Ensar Şener; Göç İdaresi İl Müdürlüğü olarak bizim buradaki asıl amacımız çocuklarımızı gerçekten Şanlıurfa şartlarına, halkına uyumunu sağlamak ve bir nebze de olsa yüzlerinin gülmesini sağlamak adına buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik, çocukların oynadığı oyunlarla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.