banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Ziraat Fakültesi Öğrencilerinden Harran Ovası Teknik Gezisi


Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü son sınıf öğrencileri ve bölüm öğretim üyesi Doç.Dr. Ali Volkan Bilgili, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) Talat Demirören Araştırma İstasyonu ve Harran Ovasına teknik bir gezi gerçekleştirdiler.
Gezi kapsamında öğrenciler Dr. Abdullah Suat Nacar, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Çıkman, Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Akkuş ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Karagöktaş tarafından sırasıyla “Doğrudan Anıza Ekim Çalışmaları ve Bu Amaçla Kullanılan Alet ve Ekipmanlar”, “Buğday Tarımında Damlama Sulama Sistemleri Denemeleri”, “Nar Yetiştiriciliğinde Toprak Besleme” ve “Taban Suyu Dalgalanmalarının Toprak Besin Elementleri ve Bitki Beslenmesi Üzerine Etkileri “ile ilgili araştırma çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Ayrıca gezi kapsamında öğrencilere Harran ovasında bulunan Harran ilçesi İmambakır ve Bozyazı köylerinde uzaktan algılama tekniği kullanılarak toprak tuzluluğunun takibi uygulaması yaptırılmıştır.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Doç.Dr. Ali Volkan Bilgili, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme son sınıf öğrencileri ile birlikte dönem içerisinde görmüş oldukları dersler kapsamında teknik bir gezi düzenlediklerini söyledi.
Bu gezide öğrencilere elektromanyetik dalgaların kullanıldığı uzaktan algılama tekniği ile toprak tuzluluğunun takibine yönelik uygulamanın saha çalışmasını yaptıklarını söyleyen Doç. Dr. Bilgili sözlerine şöyle devam etti; “Öğrencilerimiz, ülkemizin en önemli tarım alanlarından olan Harran Ovası topraklarını erozyondan koruyacak toprak kalitesini artırıcı oldukça önemli bir uygulama olan “Doğrudan Anıza Ekim ve Azaltılmış Toprak İşleme” çalışmaları hakkında yerinde bilgi sahibi oldular. Ayrıca öğrencilerle ülkemizde önemi gün geçtikçe artan Hassas Tarım uygulamaları kapsamında Harran Ovasında tuzdan etkilenmiş alanlarda laboratuvar analizlerine gerek kalmadan kolay, hızlı ve çok fazla işgücü gerektirmeyen bir yöntem olan elektromanyetik dalgaların kullanıldığı uzaktan algılama tekniği ile toprak tuzluluğunun takibine yönelik bir uygulama gerçekleştirdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.